Να μην ξεχνιόμαστε, υπάρχουν και άλλα θέματα....

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα το πρωί, στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στη Βουλή, μετέβη ο Υπουργός Εσωτερικών, ο κ. Γ. Ραγκούσης. Η συνάντηση έγινε μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε από τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, στην προχθεσινή του συνάντηση, να τον επισκεφθεί ο κ. Ραγκούσης.
Το σκεπτικό του κ. Σαμαρά είναι ξεκάθαρο και το επανέλαβε και στον Πρωθυπουργό της χώρας. Του είπε, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ότι «ναι, μεν είναι μείζον θέμα το οικονομικό, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, αλλά -κοντά σε αυτό- υπάρχουν και άλλα θέματα, εξίσου μεγάλης σημασίας, που ενδιαφέρουν συνολικά την κοινή γνώμη και τον Ελληνικό λαό, με πρώτο το θέμα το μεταναστευτικό και αμέσως μετά τον “Καλλικράτη” και το εκλογικό σύστημα».
Κατά σύμπτωση και τα τρία αυτά θέματα τα διαχειρίζεται πολιτικά το υπουργείο Εσωτερικών. Εξ ου και το αίτημα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να έχει ο ίδιος λεπτομερέστερη και πιο συστηματική ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό, τον κ. Ραγκούση, για τα θέματα αυτά, με πρώτο το θέμα της μετανάστευσης.
Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να επιμένει ότι οι ρυθμίσεις, που προωθεί η κυβέρνηση- αυτές που ξέρουμε καταρχήν, δεν έχουμε δει το τελικό νομοσχέδιο- για τα θέματα μετανάστευσης, καθιερώνουν το χαλαρότερο κατώφλι σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Θέση, λοιπόν, της Νέας Δημοκρατίας, θέση του Αντώνη Σαμαρά είναι ότι θα πρέπει οι προϋποθέσεις να γίνουν σοβαρότερες και αυστηρότερες. Να εφαρμόσουμε, δηλαδή, και στην Ελλάδα, την ευρωπαϊκή νομοθεσία και την ευρωπαϊκή εμπειρία. Να ακολουθήσουμε το δρόμο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που αντιμετώπισαν, πριν από εμάς, με σωστό τρόπο, το ίδιο πρόβλημα».

Σχόλια