Το "κατά κάποιο τρόπο" είναι σαφές ότι δείχνει και την απάντηση !!!!

Ακολουθεί απόσπασμα της  Ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Και μια άλλη ερώτηση. Ο κ. Πάγκαλος χθες, άφησε ανοιχτό, κατά κάποιο τρόπο, το θέμα άρσης μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Και ήδη και εσείς, απ` ό,τι πληροφορούμαι στο κανάλι 1 του Πειραιά, αφήσατε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο. Τελικά, τι γίνεται; Η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη; Και όταν λέτε ότι αν καταργηθεί μια θέση, μπορεί να καταργηθεί και ο δημόσιος υπάλληλος, ποιους εννοείτε; Αυτούς που έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου ή ορισμένου χρόνου;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Νομίζω ότι και από την ερώτησή σας το "κατά κάποιο τρόπο" που είπατε, είναι σαφές ότι δείχνει και την απάντηση. Δεν τίθεται θέμα άρσης μονιμότητας. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Όποιος διαβάσει τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου με προσοχή, πραγματικά δεν βλέπει ότι υπάρχει αμφισβήτηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Πάγκαλος είπε τα αυτονόητα: Όταν υπάρχει θέση, τότε δεν τίθεται θέμα μονιμότητας. Όταν αίρεται η θέση, σαφώς και τίθεται. Αλλά, μιλάμε για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι δεν έχουν μονιμότητα. Όποιος δημόσιος υπάλληλος υπηρετεί σήμερα στο δημόσιο, δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα. Η μονιμότητα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη με τον τρόπο που την κατοχυρώνει το Σύνταγμα. Δεν τίθεται κανένα ζήτημα άρσης ή αμφισβήτησής της.
ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ, ο κ. Χατζηδάκης εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε μια ερώτηση στη Βουλή όπου εκτός των άλλων υποστηρίζει ότι μέσα σε τέσσερις μήνες η κυβέρνηση μπόρεσε, πρόλαβε μάλλον, να φτιάξει 35 Επιτροπές. Τι απαντάτε;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πραγματικά, το θράσος των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας μας εκπλήσσει, όταν το ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, κατάργησε εκατοντάδες αμειβόμενες Επιτροπές που υπήρχαν στο ελληνικό κράτος. Στη θέση τους, όσες δεν καταργούμε και είναι απαραίτητες, συστήνουμε Επιτροπές οι οποίες στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι αμισθί, όταν γνωρίζουμε ότι κάθε υπουργείο είχε εκατοντάδες Επιτροπές επί Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες στελεχωνόντουσαν με τελείως υποκειμενικά κριτήρια από τους φίλους των υπουργών. Αυτές οι Επιτροπές, τις οποίες επικαλείται ο κ. Χατζηδάκης, οι περισσότερες δεν υπάρχουν και όσες υπάρχουν οι περισσότερες είναι άμισθες. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα κράτος χωρίς Επιτροπές. Κανείς δεν είπε ότι θα καταργήσουμε όλες τις Επιτροπές. Εμείς, όμως, κάνουμε μια πολύ σοβαρή διερεύνηση...Επιφυλάσσομαι –και αυτό θα γίνει συνολικά- να αποκαλύψουμε προς τα έξω πόσες Επιτροπές υπήρχαν, τι χρήματα πλήρωνε ο ελληνικός λαός στους φίλους των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και τι αντικαθιστούμε εμείς στη θέση αυτών των Επιτροπών....Εμείς αποφασίσαμε να τα κόψουμε αυτά. Ο κ. Χατζηδάκης καλό θα ήταν πραγματικά να κάνει τις συγκρίσεις, γιατί υπάρχουν τέτοια στοιχεία στα οποία θα δούμε τι θα απολογηθεί ο κ. Χατζηδάκης.
Σχόλιο:
Καταλάβατε τίποτα ;;;
Κατά κάποιο τρόπο....
Ρε αυτοί έχουν πολύ πλάκα και μας δουλεύουν "ψιλό γαζί"
Σαφής, σαφέστατη η ερώτηση του δημοσιογράφου και μάλιστα στο δεύτερο σκέλος της, ρωτήθηκε και ο ίδιος ο Κος Πεταλωτής, για δηλώσεις του σχετικά με την άρση της μονιμότητας.
Η απάντηση: "Νομίζω ότι και από την ερώτησή σας το "κατά κάποιο τρόπο" που είπατε, είναι σαφές ότι δείχνει και την απάντηση".
Όταν υπάρχουν θέσεις λέει, δεν τίθεται θέμα άρσης. Καλά μέχρι εδώ, όταν όμως αίρεται η θέση....
Ρε πάνσοφοι και "αμπελοφιλόσοφοι", όταν δεν υπάρχει θέση, δεν υπάρχει στελέχωση, δεν υπάρχει άτομο, δεν "υπάρχει", πως το λένε..
Αίρω κάτι που υπάρχει όχι κάτι που δεν υπάρχει!!!
Πάντως απάντηση για τις δηλώσεις του στο κανάλι 1, δεν έδωσε.
Τον ρώτησαν στη συνέχεια για μεγάλο αριθμό επιτροπών που έχουν συστήσει.
Ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε: "Πραγματικά, το θράσος των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας μας εκπλήσσει, είπε ο Κος Πεταλωτής.
Μας μίλησε για άμισθες επιτροπές, σαν κι αυτή των "διεθνών σοφών" που θα ασχολούνται με πολλά και διάφορα, αλλά ΑΜΙΣΘΙ θα πληρώνουν τα έξοδα από την τσέπη τους..
Στο τέλος δε είπε ότι εκτός από το θράσος που δείχνει η Ν.Δ, να δούμε τι θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος Χατζηδάκης.
Τώρα το ποιος έχει θράσος και ποιος θα απολογηθεί, είναι "κατά κάποιο τρόπο" μια άλλη ιστορία!!

Σχόλια