Συμφώνησε η ΠΓΔΜ για ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»;

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Μιλόσοσκι απέφυγε επιμελώς να τοποθετηθεί στο ζήτημα της ονομασίας, αλλά και στο περιεχόμενο των συνομιλιών της κυβέρνησης του με τον ειδικό μεσολαβητή των ΗΕ Μάθιου Νίμιτς. Σε ερώτηση της Deutsche Welle, εάν ευσταθεί η πρωτοσέλιδη είδηση γερμανικής εφημερίδας (Berliner Zeitung) ότι τα Σκόπια συμφώνησαν με τον κ. Νίμιτς στη συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», ο κ. Μιλόσοσκι απάντησε: «Βεβαίως δηλώσαμε στον κ. Νίμιτς το ενδιαφέρον μας για έναν συμβιβασμό που θα διασφαλίζει την εθνική αξιοπρέπεια των Μακεδόνων. Αναμένουμε ότι και οι γείτονές μας στην Αθήνα θα συνεχίσουν με αυτό το πνεύμα το διάλογο με τη Μακεδονία. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο, τόσο σε διπλωματικό, όσο σε ανώτατο πολιτικό επίπεδό.»

Προς αυτήν την κατεύθυνση ο κ. Μιλόσοσκι ανακοίνωσε ότι τα Σκόπια θα προχωρήσουν σε «δυναμικές πρωτοβουλίες» τους επόμενους μήνες.
Τέλος ο υπΕξ της ΠΓΔΜ δεν παρέλειψε να ζητήσει την αλληλεγγύη της Ελλάδας για τις προσπάθειες της χώρας του, αλλά και των άλλων χώρων των Δυτικών Βαλκανίων, να ενταχθούν στην ΕΕ. 
Από: Deutsche Welle

Σχόλια