Αλμούνια: "Σκληρή αλλά επιβεβλημένη" η ευρω-κηδεμονία

"Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα και με ολοκληρωμένο τρόπο τα μέσα δημοσιονομικής και οικονομικής επιτήρησης που προβλέπονται από τη Συνθήκη (της Λισαβόνας) προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Προγράμματος Σταθερότητας" της Ελλάδας που ενέκρινε  η Κομισιόν, είπε - μεταξύ άλλων - χθες Τετάρτη (3/2) ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια.

   
Κοινοτικοί παρατηρητές στις Βρυξέλλες σχολιάζοντας  τις αποφάσεις της Επιτροπής για την δημοσιονομική εξυγίανση της Ελλάδας μέσω μιας άνευ προηγουμένου στην κοινοτική ιστορία, σκληρής και στενής επιτήρησης, τις χαρακτήρισαν ως "οιονεί κηδεμονία" της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Ο κ. Αλμούνια παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα "πολύ σκληρό" σχέδιο το οποίο όμως το θεωρεί ο ίδιος "επιβεβλημένο". Και τούτο διότι "ορισμένα από τα μέτρα είναι δύσκολο να ληφθούν από πολιτικής πλευράς ενώ άλλα από αυτά είναι από τη φύση τους πολύπλοκα" με αποτέλεσμα να υπάρχει "μια κάποια ανησυχία" ως προς τη δυνατότητα πλήρους εφαρμογής του Προγράμματος στη πράξη.

Σε δημοσιογραφική ερώτηση για το ρόλο των αγορών στην οικονομική κρίση με επίκεντρο την Ελλάδα ο κ. Αλμούνια αναφέρθηκε στις πιέσεις από τις αγορές "οι οποίες δε μπορούν ν αγνοηθούν". Με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ο ίδιος εμφανίσθηκε κατηγορηματικός ότι "δεν πρόκειται να παραστεί ανάγκη προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ", εξηγώντας ότι "η ΟΝΕ και η ευρωζώνη παρέχουν τα αναγκαία εργαλεία για να αντιμετωπισθούν προβλήματα όπως αυτά που εμφανίζει η Ελλάδα". 

Από: ΝewsΤime

Σχόλια

  1. Ευρωκηδεμονία λέμε τώρα το πήδημα για κερατιάτικα άλλων και το γεγονός οτι με αφορμή τα ψεύτικα στοιχεία που ΗΞΕΡΑΝ πως η Ελλάδα έδινε, επικύρωσαν με την συγκατάθεση μας το οριστικο ξεπούλημα του τόπου, το οποίο και θα πληρώσουμε πανάκριβα;

    Πούλησε η Ελλάδα την ψυχή της στον διάολο και ο άλλος ο ΓΑΠ μας ζητάει και συγκατάθεση εθνικής συσπείρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.