Αλβανία: Το ερωτηματολόγιο της απογραφής



Οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά στοιχεία περιλαμβάνει το ερωτηματολόγιο της απογραφής που πρόκειται να διενεργηθεί στην Αλβανία. Το ερωτηματολόγιο αποκαλύπτει αποκλειστικά το nenanews.eu. Στην τέταρτη σελίδα του ερωτηματολογίου περιλαμβάνονται τα στοιχεία της εθνικότητας,του θρησκεύματος και της μητρικής γλώσσας. Οι απαντήσεις σε ότι αφορά το θρήσκευμα και την εθνικότητα είναι προαιρετικές όπως τονίζεται στο ερωτηματολόγιο με κόκκινη γραμματοσειρά. Άλλες ερωτήσεις αφορούν τα οικονομικά των πολιτών, την μόρφωση, την χρήση ξένων γλωσσών, την χρήση του διαδικτύου και την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των νοικοκυριών γενικότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του nenanews.eu, αν και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, η απογραφή θα διαρκέσει έναν μήνα και ένα μέλος της οικογενείας θα μπορεί να απογράψει και τα υπόλοιπα μέλη.
Έκδηλη είναι η ανησυχία σε κύκλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας για το αδιάβλητο της διαδικασίας καθώς ήδη έχουν αρχίσει οι προκλήσεις και οι απειλές εθνικιστικών κύκλων που προβάλλονται από τα αλβανικά ΜΜΕ, όπως τονίζει σε πρόσφατο δελτίο τύπου η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ:
"Παρατηρούμε επίσης τους μόνιμους αυτόκλητους εκπρόσωπους της αλβανικής κοινωνίας που τους συνηθίσαμε στα πάνελ των αλβανικών τηλεοράσεων σε ένα ρόλο «υπερασπιστών» του αλβανικού έθνους και που δε χάνουν την ευκαιρία να δείξουν τον ανθελληνισμό τους, να θέτουν ψευτοδιλήμματα και να καταφέρονται κατά της απογραφής. Αλήθεια, ποιον ενοχλεί η αλήθεια; Ενδεχομένως τους συγκεκριμένους κυρίους  να μην τους ενδιαφέρει η αλήθεια και η ειρηνική συνύπαρξη, γιατί έτσι χάνουν το ρόλο τους. Η Αλβανία μπήκε στο δρόμο χωρίς επιστροφή της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και το μόνο που κάνουν οι προαναφερόμενοι είναι να βάζουν εμπόδια σε αυτό το δρόμο."

Aπό: nenanews.eu

Σχόλια