"Πιείτεν Μπίρεν"

Η μπίρα δυναμώνει τα οστά!

Στην ενδυνάμωση των οστών βοηθά η μπίρα, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια οι οποίοι αποδίδουν τις ευεργετικές της ιδιότητες στο γεγονός ότι περιέχει πυρίτιο.
Οι ερευνητές ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι οι μπίρες που παρασκευάζονται από κριθάρι έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις σε πυρίτιο, συγκριτικά με τις μπίρες που παρασκευάζονται από σιτάρι, οπότε συμβάλλουν σε μεγαλύτερο βαθμό κατά της οστεοπόρωσης.
«Ο φλοιός του κριθαριού είναι πλούσιος σε πυρίτιο και κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας σημαντικές ποσότητες του στοιχείου αυτού καταλήγουν στη μπίρα», τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας, Charles Bamforth.
Για τις ανάγκες της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επιστήμη της Διατροφής και της Γεωργίας, οι επιστήμονες εξέτασαν 100 διαφορετικές μπίρες καθώς και τις μεθόδους παραγωγής τους.
Όπως επισήμαναν οι ερευνητές, η μπίρα είναι πλούσια σε πυρίτιο και το σημαντικό είναι ότι τουλάχιστον η μισή ποσότητα του πυριτίου που περιέχει απορροφάται άμεσα από τον οργανισμό.
Σε δηλώσεις της σχετικά με το θέμα η δρ. Claire Bowring από το βρετανικό Κέντρο Οστεοπόρωσης τόνισε ότι «τα ευρήματα επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα παλαιότερων ερευνών, σύμφωνα με τις οποίες η συντηρητική κατανάλωση αλκοόλ βοηθά στην αύξηση της οστικής πυκνότητας».
Από: i-live.gr news

Σχόλια