Σκληρή αντιπολίτευση εκ των έσω

Μία μέρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού και τα νέα μέτρα που ο ίδιος ανακοίνωσε και ήδη … άρχισαν τα όργανα. Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τις οποίες σας είχε προϊδεάσει το www.newstime.grΓιώργου Παναγιωτακόπουλου. ξεκίνησαν, με μία σκληρή δήλωση του πάλαι ποτέ συγκεντρωσιάρχη του Ανδρέα Παπανδρέου και υποψηφίου προσφάτως για τη θέση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παναγιωτακόπουλου.

 «Σήμερα είναι μία μέρα χαρμολύπης. Η χαρά μας είναι ότι επανεκλέγεται ένας έντιμος πολιτικός και επιστήθιος φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Η λύπη μας είναι ότι εφαρμόζεται η πιο σκληρή και ανελέητη νεοφιλελεύθερη πολιτική από το 1974 και μετά και μάλιστα χωρίς να φαίνεται διέξοδος στην κρίση», σημειώνει ο κ. Παναγιωτακόπουλος.


Σκληραίνοντας ακόμα περισσότερο τη στάση του, ο ίδιος ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες, αναφέροντας επί λέξει ότι «δεν φανταζόταν κανένας ότι το ‘πτωχεύσαμεν’ του κ.Καραμανλή θα το πλήρωναν οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι και οι άνεργοι». Αφήνει μάλιστα αιχμές κατά του πρωθυπουργού, καλώντας τον ευθέως «να αφουγκραστεί την κοινωνία περισσότερο παρά τις φωνές των συνεργατών του», αφού, όπως λέει «όταν ο ελληνικός λαός στενάζει και οι τραπεζίτες χαίρονται, λυπάμαι αλλά κάτι δεν πάει καλά».
Σε ανακοίνωσή της εξάλλου η ‘Αριστερή Πρωτοβουλία’ του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι το διαχρονικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο περιγράφει ως ‘το κίνημα των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων, των νέων που ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον’, παρακολουθεί έκπληκτο τις εξελίξεις που διαμορφώνει το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού για την οικονομία και το ασφαλιστικό.
Μιλά για εικόνα αναξιοπιστίας της κυβέρνησης που επέλεξε την επιβολή επώδυνων και σκληρών μέτρων αντί να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «τα ανώτατα κομματικά στελέχη γνώριζαν την κατάσταση, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Αλμούνια και Προβόπουλου». Καταλογίζει ακόμα στην κυβέρνηση ανακολουθία, έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της χώρας, και σπατάλη πολύτιμου χρόνου στην περιγραφή των ελλειμμάτων και του χρέους «συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα μέγιστα στην κερδοσκοπία των τραπεζών σε βάρος της χώρας και του λαού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Συνεχίζοντας σε εξαιρετικά σκληρή γλώσσα, η ‘Αριστερή Πρωτοβουλία’ κάνει λόγο για κυβερνητικούς παράγοντες που επί τέσσερις μήνες έδρασαν ως ‘μαθητευόμενοι μάγοι’, «λες και ήθελαν να παραδώσουν την τύχη της χώρας στους οίκους αξιολόγησης και στην κερδοσκοπία των τραπεζών». Στρέφεται μάλιστα και κατά του κόμματος, για το οποίο τονίζει ότι επί μήνες παρακολουθεί ως θεατής ένα κατασκευασμένο κλίμα τρομολαγνείας και πτώχευσης που καλλιέργησαν οι διεθνείς τραπεζίτες και το ευρωπαϊκό και υπερατλαντικό κατεστημένο, που την ίδια ώρα δανείζει την χώρα για να αγοράζει τα όπλα και τα προϊόντα του.
Καλεί μάλιστα τις διάφορες κοινωνικές ομάδες να αναλάβουν εποικοδομητικές προωτοβουλίες για έξοδο από την κρίση και το ιστορικό ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τις ευθύνες του, θυμίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα». Κάνοντας λόγο για ‘σκληρές πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού’, σημειώνει πως «τώρα είναι η ώρα του χρέους και του αγώνα για να ηττηθούν στην πράξη», καθώς οι καιροί δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. «Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι στις εκλογές του Οκτωβρίου δεν ηττήθηκε μόνο ο Καραμανλής και η Δεξιά, αλλά και οι πολιτικές που οδηγούν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού στην φτώχεια και την εξαθλίωση», καταλήγει.

Aπό: ΝewsΤime

Σχόλια