Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έκρυβαν συστηματικά και μεθοδικά το δημόσιο χρέος, μετακυλίοντας δημοσιονομικά βάρη στις επόμενες και μεθεπόμενες γενιές.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση, για τις πρακτικές απόκρυψης δημοσίου χρέους από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ,:
«Οι τελευταίες αποκαλύψεις, και στον Ελληνικό, αλλά και στο διεθνή Τύπο, δίνουν τρανταχτές, πλέον, αποδείξεις για το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έκρυβαν συστηματικά και μεθοδικά το δημόσιο χρέος, μετακυλίοντας δημοσιονομικά βάρη στις επόμενες και μεθεπόμενες γενιές. Και όλη αυτή η διαδικασία γινόταν με ιδιαίτερα επαχθείς όρους για το δημόσιο συμφέρον και για τον Ελληνικό λαό.
Ο λόγος γίνεται για το περιβόητο, πλέον, κρυφό ομόλογο της Goldman Sachs , το οποίο λειτούργησε μεταξύ 2000 και 2001. Αποδεικνύεται, λοιπόν, για μία ακόμη φορά, ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έκρυβαν χρέος και, όπως είπαμε, μετέφεραν δημοσιονομικά βάρη στις επόμενες και μεθεπόμενες γενιές, με ιδιαίτερα επαχθείς όρους.
Ταυτόχρονα, όταν έκανε τις σχετικές καταγγελίες η Νέα Δημοκρατία, είτε με την ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Μανώλη Κεφαλογιάννη, υπό την ιδιότητα του γενικού εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας για τον προϋπολογισμό, είτε παλαιότερα με δηλώσεις του τότε Υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου ή μεταγενέστερα με δηλώσεις του κ. Γιάννη Παπαθανασίου, η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκώφευε πλήρως απέναντι στις συγκεκριμένες καταγγελίες.
Κατά συνέπεια, οι αποκαλύψεις γύρω από το κρυφό ομόλογο της Goldman Sachs δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να παριστάνει, ούτε τον τιμητή, ούτε τον εισαγγελέα της δημόσιας ζωής. Ταυτόχρονα, οι αποκαλύψεις αυτές θέτουν σε πλήρη αμφισβήτηση την αξιοπιστία της επιτροπής που συγκροτήθηκε με απόφαση της κυβέρνησης από αρμοδίους παράγοντες για την εξέταση της αξιοπιστίας και της αυθεντικότητας των δημοσιονομικών στοιχείων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή, στο πόρισμά της, δεν κάνει την οποιαδήποτε αναφορά στο συγκεκριμένο ομόλογο της Goldman Sachs . Ενώ, όταν, κατά την ακρόαση στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών, ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου υπέβαλε σχετικό ερώτημα, η απάντηση που πήρε από την παριστάμενη μέλος της Επιτροπής κα Μπαλφούσια δεν είχε το παραμικρό ίχνος αλήθειας».

Σχόλια

  1. Θα συμμαζέψω λίγο την κίνηση τώρα που επέστρεψα και θέλω να δω τι γίνεται, και το συγκεκριμένο ΣΤΑΝΤΑΡ θα αναδημοσιευθεί!

    Την βάψαμε αδερφέ. Και ο κοσμάκης τυρβάζει, χαμπάρι δεν παίρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.