"ΥδρογονΑνθρακες ο θησαυρός".....

Στη δημιουργία κρατικού φορέα ο οποίος θα διαχειρίζεται αποκλειστικά τα θέματα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, που σύμφωνα με τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έχουν ιδιαίτερο οικονομικό ενδιαφέρον, σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη σχετικά με την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου στη χώρα μας, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε: «Στόχος της κυβέρνησης είναι ο κρατικός φορέας, ο οποίος θα διαχειρίζεται τα δικαιώματα, να εκσυγχρονίσει την υφιστάμενη νομοθεσία και το αρχείο, να αναπτύξει επιστημονικές έρευνες, να προσελκύσει πετρελαϊκές εταιρίες και να αξιοποιήσει όλες τις ενδεχόμενες πληροφορίες ή δεδομένα που υπάρχουν.

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Κος Πάγκαλος στη Βουλή.
Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Μήπως έχουμε τρελαθεί;
Kάθε μέρα το ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνει καινούργιες αρχές, υπηρεσίες, σώματα και φορείς.
Έτσι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς αρχή μέση και τέλος, "Show Bussiness" στην καθομιλουμένη.
Ας πάμε όμως στο θέμα μας στους "υδρογονάθρακες".


Ο Κος Πάγκαλος αναφέρθηκε στη δημιουργία κρατικού φορέα ο οποίος θα διαχειρίζεται αποκλειστικά τα θέματα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Δηλαδή ΑΛΛΟΣ ένας καινούργιος ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ !!!
Kε Πάγκαλε, η ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετραίλεα) τι δουλειά κάνει γνωρίζετε;
H ΕΛΠΕ όπως προκύπτει σπό την ιστοσελίδα της εκτός των άλλων ασχολείται και με :

  
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ
Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. δραστηριοποιείται και στην έρευνα & παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
ΕΛΛΑΔΑ• Συμμετοχή με ποσοστό 25% στις ερευνητικές περιοχές της Παραχώρησης του Θρακικού Πελάγους, στο Β. Αιγαίο, συνολικής έκτασης περίπου 1.600 τετ. χλμ.  
• Ο Όμιλος έχει αναλάβει για λογαριασμό του Υπουργείου Ανάπτυξης,  τον έλεγχο και την επίβλεψη των εργασιών εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων που εκτελούνται στα κοιτάσματα  πετρελαίου ‘Πρίνος’ / ‘Β. Πρίνος’ και φυσικού αερίου ‘Ν. Καβάλα’, από την εταιρεία ‘Καβάλα  Οιλ’ από το 1999.
Κατά την διάρκεια του 2008, αξιολογήθηκαν προτάσεις συμμετοχής της Εταιρείας σε έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων σε διάφορες χώρες της Βόρειας και της Δυτικής Αφρικής, καθώς και της Μ. Ανατολής, που αποτελούν και τις περιοχές πρώτης προτεραιότητας για τον Όμιλο
Πόσοι δουλεύουν στην ΕΛΠΕ;
2536 άτομα !!!


Τώρα δείτε την κατανομή προσωπικού της ΕΛΠΕ
 
Κοιτάξτε τώρα και αμοιβές:
Αμοιβή του κ. Γιαννίτση από 200.000 ευρώ το έτος μειώνεται στις 170.000 ευρώμειώνεται στις 229.500 ευρώ. και του κ. Κωστόπουλου από 270.000 ευρώ το έτος
Δεν σας φτάνουν αυτοί οι 2536 εξειδικευμένοι υπάλληλοι Κε Πάγκαλε ;
Γιατί πρέπει να γίνει και άλλος ένας κρατικός φορέας, που θα κάνει αυτά που σήμερα κάνουν τα ΕΛΠΕ.
Και έρευνες και μελέτες κάνουν και γνώσεις έχουν, χρησιμοποιείστε τους και κατευθύντε τους.
Σε  κάθε περίπτωση δώστε τους έργο και αποσβέστε τα λεφτά που δίνουμε!!!

Να μην ξεχάσω και την ΔΕΠ που πας στην ιστοσελίδα της  και δε βλέπεις τίποτα ;;;  
Αναφέρει όμως στον τίτλο: "ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ - ΕΡΕΥΝΑ 7 ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ (ΔΕΠ - ΕΚΥ) ΑΕ"
Τι βιολί βαράει, τι έρευνα κανει;;
Θα τρελαθούμε "εξολοκλήρου",  έχουμε δυο εταιρείες ΕΛΠΕ και ΔΕΠ και πάμε να δημιουργήσουμε άλλο ένα κρατικό "τέρας" !!!
Κάντε καμιά σοβαρή δουλειά Κοι του ΠΑΣΟΚ, αξιοποιήστε τις υπάρχουσες υποδομές και κρατικές εταιρείες, γιατί μάλλον :

"ΥδρογονΑνθρακες ο θησαυρός".....

Σχόλια

  1. Ο καθηγητής Φώσκολος ενεργεί για λογαριασμό ξένου κράτους και έχει ανακοινώσει ο ίδιος πριν λίγα χρόνια* ότι τα μικροκοιτάσματα που ανακοινώνονται (όπως έκανε τώρα αυτός) είναι ΑΝΕΠΑΡΚΗ για 7 ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ-ΚΑΝΙΒΑΛΙΚΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ενόψει ολοένα πιο ΠΑΝΑΚΡΙΒΩΝ-ΑΣΥΜΦΟΡΩΝ αντλήσεων, τη στιγμή μάλιστα που για κάθε ΕΝΑ βαρέλι που φτάνει στην κατανάλωση ξοδεύονται άλλα ΠΕΝΤΕ-ΕΞΙ για άντληση-καθαρισμό-μεταφορά...
    Όταν ως και η Σ. Αραβία ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΓΜΕΝΗ σκάβει ολοένα πιο ριψοκίνδυνα στη ...θάλασσα για πετρέλαιο, αυτό θα πει ότι το πετρέλαιο ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΥΤΗ τη ΔΕΚΑΕΤΙΑ, γι΄αυτό οι τοκογλύφοι έχουν τρελαθεί και εμποδίζουν μέσα στη θολούρα τους την ανθρωπότητα να αποκεντρωθεί, να κάνει αναδασώσεις ΠΑΝΤΟΥ και να ελέγξει ειρηνικά τις γεννήσεις:
    http://www.youtube.com/watch?v=dyRcF6qDwY8
    *http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply
    http://library.tee.gr/digital/m2069/m2069_foskolos.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.