Δικαιούται ο Φίλιππος Ιθαγένεια;

Η επίσημη Αλβανία, ισχυρίζεται με μεγάλη σοβαρότητα πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι κατά το ήμισυ Αλβανός (κατά το άλλο μισό είναι βέρος... σκοπιανός). Τα αλβανικά σχολικά βιβλία γράφουν για την αλβανική καταγωγή (Ιλλυρική) των αρχαίων Ηπειρωτών. Άρα, αφού η μητέρα του Μεγάλου Αλέξανδρου, Ολυμπιάδα, κατάγονταν από την Ηπειρωτική φυλή των Μολλοσών, είναι και ο ίδιος, μισός Αλβανός! Ο γελοίος αυτός ισχυρισμός κυριαρχεί στην Αλβανία και στους πληθυσμούς που επιρρεάζονται από τον αλβανικό εθνικισμό.

Δυστυχώς, η παράνοια εναντίον κάθε τι του ελληνικού έχει ήδη εισχωρήσει και στον ελλαδικό χώρο. Μετά τους πανεπιστημιακούς και δημοσιογράφους, φαίνεται πως ο "ιος" μόλυνε και τους πολιτικούς και μάλιστα μια μερίδα η οποία έως σήμερα κρατούσε ίχνη σοβαρότητας.
Η διαδικασία για την "ελληνοποίηση" των εκατοντάδων χιλιάδων αλλογενών και αλλόθρησκων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνει και την αποεθνοποίηση της ελληνικής ιστορίας. Από στόμα ηπειρώτη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος ειπώθηκε πως, ο Φίλιππος Β΄ έχει μητέρα "Ιλλυρίδα". Δεν γνωρίζουμε από που άντλησε τις πληροφορίες του ο αξιότιμος κύριος βουλευτής. Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο, διαπιστώσαμε πως την ίδια άποψη αναπαράγει και η γνωστή πρακτόρικη ιστοσελίδα http://www.bulgarmak.org/philip.htm:
"Ο Φίλιππος Β΄ (382-336 πΧ) ήταν γυιός του  βασιλιά της Μακεδονίας Αμύντα Γ΄  και της πριγκίπισσας Ευριδίκας του Ιλλυρικού βασιλείου των Λυγκηστών που είχε έδρα την πόλη Ηράκλεια στα σημερινά Bitola της Μακεδονίας."

Παρατηρούμε ότι:
- το όνομα της μητέρα του Φιλίππου, Ευριδίκης αλβανοποιήθηκε και έγινε "Ευριδίκα" (στα αλβανικά η κατάληξη σε -ι σημαίνει το οριστικό άρθρο του αρσενικού).
- Το δυτικό ελληνικό φύλο των Λυγκηστών (στη σημερινή περιοχή της Φλώρινας). θεωρείται «ιλλυρικό».
Θέλουμε να πιστεύουμε πως η πηγή του κυρίου βουλευτή, είναι μια έκδοση της Ελευθεροτυπίας (Ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ελευθεροτυπίας και Τράπεζα Πίστεως, τ. Β΄, σελ. 791, του Johann Gustav Droysen σε μετάφραση Ρένου – Ήρκου - Στάντου Αποστολίδη) και όχι η προαναφερθείσα ιστοσελίδα ή παρεμφερείς. Πολλοί άλλοι επιστήμονες έχουν διαφορετική άποψη άποψη για τους Λυγκηστές τοποθετώντας τους στα Δυτικά Ελληνικά φύλα: N. Hammond: The Macedonian State, Καραμήτρου – Μεντεσίδη: Ποια ήταν και είναι η Άνω Μακεδονία, Ευαγγελίδης Δημήτριος: Λεξικό των αρχαίων ελληνικών και περιελλαδικών φυλών, Ραγκαβής Αλέξανδρος: Λεξικόν της Ελληνικής Αρχαιολογίας, Κατερίνα Τρανταλίδου: Αρχαιολογική τοπογραφία του νομού Φλώρινας, L. Heuzey – H. Daumet: Mission archaeologique de Macedoine, An Inventory of Archaic and Classical Poleis κλπ.
Κύριοι ταγοί του έθνους, ας μην παραδίδουμε «τα άγια τοις κύσι». Ο Φίλιππος είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και δεν θα αιτούνταν ποτέ από ένα «μιξοελληνικό» κράτος την «ελληνική ιθαγένεια». Για την αποκατάσταση της ιστορίας και μόνον θα πρέπει να επισημάνουμε για τον μεγάλο αυτό Μακεδόνα:

1. Είναι Έλληνας εκ καταγωγής και από τους δύο γονείς.
2. Είναι Έλληνας εκ πεποιθήσεως και προσπάθησε να ενώσει πολιτικά όλους τους Έλληνες
3. Είναι Έλληνας και του το αναγνώριζαν οι συμπατριώτες του επιτρέποντάς του να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες (τρεις φορές ολυμπιονίκης).
Από: ΝΕΝΑ NEWS

Σχόλια