"Βαβέλ" η κυβέρνηση!!

Τύφλα να ‘χουν οι πολιτικοί αναλυτές και οι δημοσιογράφοι που φωνάζουν τόσο καιρό για την ανάγκη καλύτερου συντονισμού της κυβέρνησης… Με τον καλύτερο τρόπο περιγράφει την κατάσταση ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, διαπιστώνοντας εικόνα ‘Βαβέλ’ στην κυβέρνηση.

 Σε συνέντευξή του στο Έθνος, ο πάλαι ποτέ διεκδικητής της προεδρίας του κόμματος ασκεί κριτική σε στελέχη της κυβέρνησης, τονίζοντας με καυστικό τρόπο ότι «δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να δίνει καθημερινά σκληρές μάχες επιβίωσης για την χώρα σε όλο τον κόσμο και οι από κάτω να εμφανίζουν εικόνα ‘Βαβέλ’». Ειδικότερα, σημειώνει πως «καλοί είναι οι πρωινοί καφέδες’, αλλά προέχει η κυβέρνηση να αποκτήσει πραγματική Κυβερνητική Επιτροπή, με θεσμοποιημένες εξουσίες και το κόμμα σπονδυλική στήλη». Για τον πρωθυπουργό, αν και δείχνει να στηρίζει τις επιλογές του, τον καλεί ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ασχοληθεί ‘επειγόντως’ με το κίνημα, ώστε «ο Γραμματέας και το Πολιτικό Συμβούλιο να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν». Αιχμές αφήνει και κατά υπουργών, καλώντας τους «να βγουν στο δρόμο και στον λαό και να στηρίξουν συνολικά τις επιλογές της κυβέρνησης και όχι του δικού τους χωραφιού».
Ερωτηθείς για την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, θέμα που εδώ και μέρες διχάζει τρόπον τινά το ΠΑΣΟΚ, ο κ.Σκανδαλίδης δείχνει να διαφωνεί, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί σε αυτή την φάση των μεγάλων ανατροπών η Βουλή να αναζητά επ’ άπειρον ενόχους». Άλλωστε, θα έπρεπε κατά τον ίδιο να κινηθεί προηγουμένως η δικαστική διαδικασία. 

Από:  Νews Τime

Σχόλια