Βοήθεια 4 -5 δις ευρώ από Γερμανία στη χώρα μας

 euros1Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Financial Times Deutschland (ftd), συγκεκριμενοποιείται η βοήθεια της ευρωζώνης  προς την Ελλάδα. Έτσι επιβεβαιώνονται τελικά, πληροφορίες από πηγές του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, που είχε δημοσιοποιήσει το Σάββατο το Spiegel On Line, σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία θα προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ftd, η συμμετοχή της Γερμανίας στο πακέτο της βοήθειας προς την Ελλάδα  θα είναι της τάξεως των 4 μέχρι 5 δις ευρώ.
Η συμμετοχή στη βοήθεια των χωρών της ευρωζώνης θα είναι ανάλογη με το ποσοστό συμμέτοχής τους στο κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Είναι η πρώτη φορά από τότε που η οικονομική κρίση της Ελλάδας έγινε το θέμα πρώτης γραμμής της ευρωζώνης, που επιβεβαιώνεται ότι θα προσφεθεί βοήθεια στη χώρα μας και μάλιστα προσδιορίζεται αριθμητικά το ύψος της βοήθειας. Μέχρι τώρα οι χώρες της ευρωζώνης, υποσχόταν απλά βοήθεια στην Ελλάδα σε περίπτωση ανάγκης.
Ο φόβος όμως για το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας, προκαλεί εδώ και βδομάδες αστάθεια στις χρηματαγορές και συνεπάγεται αρνητικές επιπτώσεις στο ευρώ.


Aπό:  ΚΕΝΤΡΙ

Σχόλια