Ν.Δ: Όλη η αλήθεια για τις εξελίξεις στην Ελληνική οικονομία, από το 1981

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε νύχτα, εσπευσμένα, σε μία μεθοδευμένη προσπάθεια συσκότισης και απόκρυψης της αλήθειας για την εξέλιξη των πραγματικών μεγεθών της Ελληνικής οικονομίας. Η μεθόδευση, που επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ με την περιβόητη πρότασή του για Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, είναι κραυγαλέα από το γεγονός ότι περιορίζει την έρευνα στο διάστημα 2004-2009.

Η Νέα Δημοκρατία λέει “ναι” στις Εξεταστικές, από κάθε κατεύθυνση και προς κάθε κατεύθυνση. Δεν φοβάται τίποτα. Θέλει να έρθουν όλα στο φως. Αλλά η αλήθεια δεν τεμαχίζεται. Δεν αποκρύπτεται. Δεν συσκοτίζεται. Όλη η αλήθεια, λοιπόν, για τις εξελίξεις στην Ελληνική οικονομία, από το 1981 μέχρι και σήμερα. Να μην μείνει τίποτα στο σκοτάδι. Γι΄ αυτό, ενώ στη Νέα Δημοκρατία λέμε “όχι” στη μεθόδευση του ΠΑΣΟΚ για συσκότιση και απόκρυψη της αλήθειας, προχωρούμε στην κατάθεση πρότασης από τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για μια αυθεντική, γνήσια, ουσιαστική Εξεταστική Επιτροπή, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις και διατάξεις, η οποία θα ερευνήσει όλο το χρονικό διάστημα από το ’81 μέχρι σήμερα.



Ποιος διαχειρίστηκε, τι και πως το διαχειρίστηκε στα θέματα της Ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα στα δημοσιονομικά. Δημόσιο χρέος, ελλείμματα κ.ο.κ.
Η Νέα Δημοκρατία, προχωρώντας σε αυτή την υπεύθυνη πρωτοβουλία, καλεί προσωπικά τον Πρωθυπουργό της χώρας, καλούμε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά βεβαίως και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, της ελάσσονος αντιπολίτευσης, να υπερψηφίσουν την πρόταση, που θα καταθέσει εντός των ημερών το κόμμα μας. Γιατί είναι αυτονόητο ότι αποτελεί τη μόνη λύση για να μπορέσει, επιτέλους, να μάθει ο Ελληνικός λαός αν υπήρξαν λαθροχειρίες και από ποιους στα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας.
Διαφορετικά, ο Πρωθυπουργός, εάν δεν συνταχθεί με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας -η οποία δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να καταγράφει το αυτονόητο, το αίτημα του ελληνικού λαού- θα είναι βαρύτατα εκτεθειμένος. Θα αποδεικνύεται ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ηγείται και κατευθύνει μια πελώρια επιχείρηση συγκάλυψης ουσιαστικών ευθυνών που βαρύνουν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν και αφορούν θέματα διαχείρισης της Ελληνικής οικονομίας.

Αυτό που προκύπτει, ως ερώτημα από τις εξελίξεις είναι, γιατί το ΠΑΣΟΚ φοβάται την έρευνα που αφορά στις δικές του κυβερνήσεις; Τι έχουν να κρύψουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των οικονομικών της χώρας; Γιατί φοβάται την αλήθεια ο σημερινός Πρωθυπουργός; Μήπως γιατί, επί των ημερών πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη, συμμετείχε ο ίδιος στα ανώτατα κυβερνητικά όργανα και προσυπέγραφε, με την τότε υπουργική του ιδιότητα, κρίσιμες αποφάσεις για την οικονομία που ελήφθησαν επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ;
Ως Νέα Δημοκρατία, θεωρούμε επιβεβλημένο να καταγγείλουμε στον Ελληνικό λαό ότι η δήθεν “Εξεταστική Επιτροπή” την πρόταση για την οποία κατέθεσαν χθες αργά τη νύχτα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η Επιτροπή αυτή αποτελεί μία στοχευμένη προσπάθεια επίθεσης κατά των πολιτικών αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ. Είναι μία Εξεταστική Επιτροπή πολιτικής σκοπιμότητας και κομματικής μισαλλοδοξίας. Το ΠΑΣΟΚ, με την πρότασή του αυτή, αποδεικνύεται κατά πολύ κατώτερο των περιστάσεων.
Καλούμε τον Ελληνικό λαό να κρίνει και να συγκρίνει τα δείγματα γραφής και συμπεριφοράς, που δείχνουν οι δύο αρχηγοί. Καλούμε τον Ελληνικό λαό να κρίνει τη συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά, συμπεριφορά υπεύθυνου πολιτικού ηγέτη, και να τη συγκρίνει με τις επιλογές του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να επαναλάβω ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά τον καλύτερο τρόπο, με μία πρόταση υπογράμμισε κατά την προχθεσινή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας την πολιτική μας στάση. Ο Αντώνης Σαμαράς είπε “Στηρίζω τον τόπο, στηρίζω τη χώρα, δεν στηρίζω την κυβέρνηση”.

Σχόλια