Η ατζέντα της 18 Φεβ.10


  • Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στο Λονδίνο

  • Επίσκεψη ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα σε Κροατία, Σλοβακία, Τσεχία

  • Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη με θέμα την έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών του κόμματος (11:00:00 Αθηνα)

  • Συνέντευξη Τύπου-Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Η συνέντευξη αφορά τη διοργάνωση των καρδιολογικών Σεμιναρίων, του δεύτερου σε μέγεθος επιστημονικού γεγονότος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, με τη συμμετοχή 1.800 επιστημόνων από Ελλάδα και εξωτερικό (11:00:00 Θεσσαλονίκη)

  • Ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς θα επιβραβεύσει τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για τη διαχρονική του κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό (11:00:00 Αθήνα)

  • Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα παρουσιάσει τα στοιχεία των ελέγχων για την εισφοροδιαφυγή που πραγματοποίησαν το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το ΙΚΑ (12:00:00 Αθήνα)

  • Συνέντευξη Τύπου μεταναστευτικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων με θέμα την αντιρατσιστική διαδήλωση που οργανώνεται στις 20 Φεβρουαρίου (12:00:00 Αθήνα )

  • Συνέντευξη Τύπου της International Association of Professional Congress Organisers (IAPCO) (12:00:00 Αθήνα)

  • Συνέδριο με θέμα τις φορολογικές εξελίξεις του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου (14:00:00 Αθήνα)

  • O Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς πραγματοποιεί συγκέντρωση ενάντια στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και το Σύμφωνο Σταθερότητας, στο γήπεδο του Πανελληνίου (Ευελπίδων 2). Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς και Αντώνης Νταβανέλος (19:00:00 Αθήνα)

  • Παρουσίαση του βιβλίου "Αντώνης Μπριλλάκης - Διαδρομές και αναζητήσεις της Αριστεράς μετά τον εμφύλιο". Θα μιλήσουν οι Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Μανώλης Γλέζος, Απόστολος Κακλαμάνης και Γιάννης Ρέγκας (19:00:00 Αθήνα)

  • Εκδήλωση για τη συμμετοχή των ελλήνων γιατρών στο δράμα του λαού της Αϊτής. Την εκδήλωση οργανώνει η Ιατρική Σχολή και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση κρίσεων Υγείας» (19:00:00 Αθήνα)

  • Έναρξη INFACOMA-MARMIN (20:00:00 Θεσσαλονίκη)

  • Ο Βασίλης Ι. Τζανακάρης παρουσιάζει το βιβλίο του «Στο όνομα της προσφυγιάς» (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ). Θα μιλήσουν οι: Γιώργος Αναστασιάδης, Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας Α.Π.Θ., Μόσχος Βοϊτσίδης, δημοσιογράφος, πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., Κώστας Λασκαρέλιας, αρχισυντάκτης, προϊστάμενος Ελευθεροτυπίας Βορείου Ελλάδος.ην εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μάρκος Μπόλαρης (20:00:00 Θεσσαλονίκη) 



  • Κοινοβουλευτικό έργο
    09:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
    10:30 (ολομέλεια) "Κύρωση και τροποποίηση της από 2.11.2009 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων και κατάργηση του μέτρου απόσυρσης οχημάτων καθώς και διατάξεων της από 16.9.2009 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Μέτρα για την Αντιμετώπιση της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης"(ΦΕΚ 181 Α΄),όπως αυτή διορθώθηκε με τη "Διόρθωση Σφαλμάτων", που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 222 Α΄"".
    09:30 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: Ενδοοικογενειακή βία: Να μη γίνουν τα παιδιά - θύματα της βίας οι αυριανοί θύτες. Πολιτικές για την προστασία των παιδιών, την πρόληψη και τη θεραπεία του κοινωνικού αυτού φαινομένου. Θα ενημερώσουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχαήλ Χρυσοχοΐδης, καθώς και οι κκ: Γ. Μόσχος, βοηθός Συνήγορος του Πολίτη (Κύκλος Δικαιωμάτων Παιδιού), Κ. Γιαννόπουλος, πρόεδρος του "Χαμόγελου του Παιδιού", Ιω. Παπαρηγόπουλος, Δικηγόρος-πρόεδρος του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τη Γονεϊκή Ισότητα (ΓΟΝΙΣ), Μίκα Ιωαννίδου, Χρυσηίς Σφανδού-Κυμινού και Τιτίνα Πανταζή, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Lobby Γυναικών και Αθ. Ντιναπόγιας, Ψυχολόγος-εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.
    15:00 (223) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ: Ενημέρωση από το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.
    18:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΚΟ: Ακρόαση του προτεινομένου για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου και Δντος Συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ Γεώργιο Γαμπρίτσο.
    Εξεταστική επιτροπή για υπόθεση Ζίμενς
    Εξεταστική για υπόθεση Μονής Βατοπεδίου
    Αθλητική ατζέντα
    Ποδόσφαιρο-Τσάμπιονς Λιγκ (γύρος «16»): Πόρτο-Άρσεναλ, Μπάγερν Μονάχου-Φιορεντίνα
    (21:45:00)
    Ποδόσφαιρο-Γιουρόπα Λιγκ (φάση «32»-α` αγώνες):
    Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)-Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Αγιαξ (Ολλανδία)-Γιουβέντους (Ιταλία), Μπριζ (Βέλγιο)-Βαλένθια (Ισπανία), Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία), Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Τβέντε (Ολλανδία)-Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία), Λιλ (Γαλλία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία), Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)-Αντερλεχτ (Βέλγιο), Κοπεγχάγη (Δανία)-Μαρσέιγ (Γαλλία), Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Γαλατασαράι (Τουρκία), Φούλαμ (Αγγλία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία), Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ουνιρέζ Ουρζιτσένι (Ρουμανία), Αμβούργο (Γερμανία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία), Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)
    Ποδόσφαιρο-Γιουρόπα Λιγκ (Φάση «32», α΄ αγώνας): Παναθηναϊκός-Ρόμα
    (22:05:00 Αθήνα)
    Χειμερινοί Ολυμπιακοί-Βανκούβερ 2010-Οι τελικοί της Πέμπτης
    00:02 Σκι δρόμων αντοχής - Ατομικό σπριντ ανδρών, κλασική (στα προκριματικά μετέχει ο Λευτέρης Φάφαλης)
    02:00 Πατινάζ ταχύτητας - 1.000μ. ανδρών
    04:30 Λουτζ - Διθέσιο (Κούρσα 2)
    05:07 Πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα - 500μ. γυναικών
    05:15 Χιονοσανίδα - Halfpipe ανδρών
    Ποδόσφαιρο-Μπιτσαξής σε Δ.Σ. της ΕΠΟ (14:00:00)
    Μπάσκετ-Α1 Ανδρών (17η ημέρα): Καβάλα-ΑΕΚ
    (17:00:00 Καβάλα )
    Βόλεϊ-Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών (φάση των «12», β΄ αγώνας): Παναθηναϊκός-Ντιναμό Μόσχας
    (18:00:00 Αθήνα)
    Μπάσκετ-Συνέντευξη Τύπου Τελικού Κυπέλλου (13:00:00 Αθήνα)

  • Σχόλια