Επίθεση Παναγιωτόπουλου στο ΠΑΣΟΚ για Siemens

Στην  αντεπίθεση πέρασε η Νέα Δημοκρατία για το σκάνδαλο Siemens, πέντε ημέρες μετά την δημοσιεύση της ευχαριστήριας επιστολής Καραμανλή στο Μιχάλη Χριστοφοράκο, αλλά και έπειτα από το ημερολόγιο του πρώην ισχυρού άνδρα της γερμανικής εταιρείας, που εμφανίζει τηλεφωνική επικοινωνία του ίδιου με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Ζαγορίτη. 

"Δεν κουράστηκαν ορισμένοι -και δεν αναφέρομαι σε στελέχη της ΝΔ, αναφέρομαι στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ- να προσπαθούν για λόγους δημιουργίας επίπλαστων εντυπώσεων να αμφισβητήσουν την ακεραιότητα και το ήθος ενός σημαντικού ηγέτη, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή;", διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Παναγιωτόπουλος. Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, θέλοντας να βάλει φρένο στη συζήτηση για το αν και πόσο καλύπτει η Ρηγίλλης τον τέως πρωθυπουργό, είχε επίσης “καλύψει” τον κ. Καραμανλή εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι “κανένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν αμφισβητεί και ούτε διανοείται να αμφισβητήσει την ακεραιότητα, το ήθος και την προσφορά στον τόπο του Κώστα Καραμανλή” και καταφέρθηκε ενάντια σε “κάποια ΜΜΕ”, λέγοντας ότι “αν απομονώνουν  φράσεις ή τις παρερμηνεύουν ή διαστρεβλώνουν το μήνυμά τους, αυτό δεν αφορά τη Νέα Δημοκρατία”. Αναφερόμενος στην ευχαριστήρια επιστολή Καραμανλή στον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι "αυτή η περίφημη επιστολή είναι τυπική και μία από τις χιλιάδες που έφυγαν από το γραφείο της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή προς χιλιάδες παραλήπτες".
“Η ΝΔ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί”


Στη Ρηγίλλης, έπειτα από σύσκεψη που είχε το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς με στενούς συνεργάτες του, αποφασίστηκε ότι η “σιωπή” του κόμματος για την επιστολή Καραμανλή, αλλά και γενικότερα για την υπόθεση μαύρου χρήματος από το γερμανικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό, μπορεί να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι “κάτι τρέχει”. Έτσι, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι "η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί” και πως “η έρευνα για τη Siemens πρέπει να ασχοληθεί και με τις συμβάσεις που έγιναν, γιατί αυτοί που έδωσαν χρήματα σε κάποια κατεύθυνση δεν τα έδωσαν για αγαθοεργίες, αλλά για να πετύχουν ανταλλάγματα". "Ας αφήσουν τα επικοινωνιακά τρικ και τις κατασκευασμένες βολές κύκλοι του ΠΑΣΟΚ", συνέχισε, υπενθυμίζοντας πως “οι συμβάσεις της Siemens με το Δημόσιο έγιναν επί ΠΑΣΟΚ, ενώ στέλεχος του σημερινού κυβερνώντος κόμματος έχει ομολογήσει ότι πήρε χρήματα και τα κατέθεσε στο κόμμα του”, μιλώντας προφανώς για τον πάλαι ποτέ “στρατηγό” του Κώστα Σημίτη, Θόδωρο Τσουκάτο.
Ερωτηθείς για το ημερολόγιο Χριστοφοράκου, που δείχνει τηλεφωνική επικοινωνία του μάνατζερ της Siemens με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Ζαγορίτη, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος είπε πως “η απάντηση Ζαγορίτη κλείνει πλήρως το θέμα σε ό,τι αφορά τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία”.
“Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ζητά έρευνα προς κάθε κατεύθυνση. Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανησυχούν. Όχι εμείς”, κατέληξε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Aπό: ΝewsΤime

Σχόλια