Επιφυλάξεις ΚΕΔΚΕ για τον «Καλλικράτη»


Η διοικητική μεταρρύθμιση, που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και η στρατηγική της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με στελέχη της ΚΕΔΚΕ, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κακλαμάνης επισήμανε ότι απαραίτητες προϋποθέσεις για να πάει καλά το σχέδιο "Καλλικράτης" είναι η θεσμική κατοχύρωση των ΟΤΑ, η μεταφορά ουσιαστικών αρμοδιοτήτων, η οικονομική ενίσχυση και αντικειμενικά κριτήρια για τις συνενώσεις.
Σε ερώτηση για το αν συζήτησε με τον πρόεδρο του κόμματος τα σχετικά με τη δική του υποψηφιότητα, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι η συνάντηση είχε άλλο αντικείμενο, καθώς επίσης ότι για το θέμα αυτό έχει απαντήσει, εννοώντας ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων.
Ερωτηθείς για το κλίμα στη συνάντηση καθώς ήταν απέναντι στον κ. Σαμαρά κατά την εκλογή προέδρου του κόμματος, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε χαμογελώντας "δεν βλέπετε το πρόσωπό μου;".
Τέλος, σε ερώτηση για την Περιφέρεια Αττικής ο κ. Κακλαμάνης απάντησε ότι δεν έχει σημασία πόσοι θα ψηφίζουν, αλλά οι αρμοδιότητες που θα έχει ο Περιφερειάρχης.
Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ - ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια