Επιστράτευση με "στρατηγό" τον Πάγκαλο

Η "επιστράτευση" των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ώστε να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες και να ενημερώσουν για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε το απόγευμα υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο.

  Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του τελευταίου επί της οδού Ζαλοκώστα, συμμετείχαν ακόμα η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή και ο υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, ο
κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκος Αθανασάκης και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκαν οι εξελίξεις αφενός στο αγροτικό ζήτημα καθεαυτό, αφετέρου στις κινητοποιήσεις των αγροτών το τελευταίο διάστημα και τις συνέπειες που έχουν αυτές για την χώρα. Έγινε για άλλη μια φορά η διαπίστωση ότι δεν υπάρχουν χρήματα, πλην όμως και ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να συζητήσει με όλους τους αγρότες επί θεσμικών αλλαγών που πρέπει να γίνουν.


Αναφερόμενος στο αγροτικό ζήτημα νωρίτερα από το Στρασβούργο, όπου βρέθηκε για να μιλήσει στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στη "βαθιά κρίση" του αγροτικού τομέα, που καθιστά δύσκολη την επίλυση όλων των σωρευμένων προβλημάτων. «Μακάρι να μπορούσαμε να τα λύσουμε όλα με μία απόφαση», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο μάρκετινγκ, την εκπαίδευση, την κατανομή των δικαιωμάτων κ.α. που δημιουργούν αυτό το κακό σύστημα στον αγροτικό τομέα. Δήλωσε μάλιστα, πως κατανοεί τα προβλήματα των αγροτών, καλώντας τους όμως να αξιοποιήσουν τον δυναμισμό τους για την "ανατροπή αυτού του συστήματος" και για να γίνει η χώρα πιο παραγωγική.

Κατά τα λοιπά, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε εκτενώς σε θέματα παγκοσμιοποίησης και στον ρόλο της Ευρώπης, στην τύχη των μικρών χωρών στο παγκόσμιο γίγνεσθαι σήμερα, στην οικονομία και την παγκόσμια κρίση, στην "agenda 2014" για ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, σε όλα σχεδόν τα ελληνικά εθνικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των ελληνοτουρκικών και του σκοπιανού, στο κυπριακό και στο μεταναστευτικό. 
Ο ίδιος χαρακτήρισε "θετική ψήφο" για την χώρα τη σύναψη χθες του πενταετούς κοινοπρακτικού ομολόγου, κάνοντας λόγο για ένα "πρώτο καλό μήνυμα" για την χώρα, τονίζοντας όμως παράλληλα πως αυτό είναι μόνο η αρχή στην πολλή και συστηματική δουλειά που απαιτείται για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της στο εξωτερικό.

Aπό:  ΝewsΤime

Σχόλια