ΑΛΑΛΟΥΜ!!!!



Ακολουθεί απόσπασμα της σημερινής Ενημέρωσης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου (Η πλήρης ενημέρωση  ΕΔΩ )


 ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, γίνονται συνεχώς συσκέψεις και στο Μαξίμου και στη Βουλή και γενικότερα μέσα στην κυβέρνηση για να υπάρχει ένας συντονισμός μεταξύ των υπουργείων, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, του κόμματος, των ευρωβουλευτών, τέλος πάντων να υπάρχει μια συντονισμένη πορεία. Αναρωτιέμαι, γιατί σήμερα, ενώ στο θέμα της τροπολογίας περιμένουμε να δοθούν διευκρινίσεις, βγήκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στη Βουλή, ο κ. Παπουτσής, και είπε ότι «εγώ δεν συμφωνώ με την κατάθεση αυτής της τροπολογίας». Και δεν είναι το μοναδικό στέλεχος.


ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Με τη διαδικασία της κατάθεσης.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Με τη διαδικασία της κατάθεσης.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Στο σημείο αυτό και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί ότι δεν θα κατατίθενται άσχετες τροπολογίες. Πρώτα απ` όλα, όμως, η δέσμευσή μας και η άποψή μας είναι να μην υπάρχουν οι λεγόμενες «νυχτερινές τροπολογίες», όπως γινόταν κατά κόρον.... Στη συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση η τροπολογία αυτή κατατέθηκε εμπρόθεσμα, πριν τη συζήτηση στην Επιτροπή.... Από εκεί και πέρα, υπήρξε μια έκτακτη ανάγκη, μια συγκεκριμένη ανάγκη, γι` αυτό κατατέθηκε αυτή η τροπολογία. Αλλά, είναι σαφώς βούλησή μας να μην καταθέτουμε τις λεγόμενες «νυχτερινές τροπολογίες».
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Συγγνώμη, κανείς δεν διασφαλίζει ότι αύριο θα υπάρχει και άλλη έκτακτη ανάγκη. Εγώ θέλω να σας πω, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν καταλαβαίνει αυτή την έκτακτη ανάγκη και βγαίνει και λέει ότι «εγώ δεν συμφωνώ με αυτή τη διαδικασία»; ΄Η τέλος πάντων, τα υπουργεία κάνουν άλλα πράγματα οι υπουργοί και δεν ενημερώνουν. Δεν υπάρχει μια ενημέρωση, θέλω να πω.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Υπάρχει και ενημέρωση και συντονισμός.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Η δήλωση του κ. Παπουτσή σας δείχνει ότι υπήρχε ενημέρωση;


ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, η κυβέρνηση δεν βλέπει ότι έχει δημιουργηθεί μια εικόνα σύγχυσης όσον αφορά, ας πούμε, παράδειγμα το φορολογικό, τα μέτρα που έρχονται; Επειδή υπάρχουν πάρα πολλά…
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Σενάρια.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Και σενάρια, αλλά και στελέχη που βγαίνουν. Ο ένας λέει τη μια ημέρα το ένα, ο άλλος λέει την άλλη ημέρα το άλλο. Εσείς το «μαζέψατε» χθες για το θέμα του ΦΠΑ, ανοίγει από κάπου αλλού αυτό το κλίμα. Δεν βλέπετε αυτή την εικόνα σύγχυσης, ας πούμε, που έχει δημιουργηθεί με τις δηλώσεις-αντιδηλώσεις κυβερνητικών στελεχών; Δεν είναι μόνο τα σενάρια.
ΣΩΚΟΣ: Κύριε υπουργέ, χθες στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπουτσής, χαρακτήρισε την εκτροπή του Αχελώου ως έργο ζωής, συντασσόμενος και με τις απόψεις της αντιπολίτευσης. Αντιθέτως, η υπουργός κ. Μπιρμπίλη άφησε ανοιχτό το θέμα να μην γίνει κιόλας η εκτροπή. Έθεσε κάποιες προϋποθέσεις. Τελικά, ποια είναι η θέση της κυβέρνησης γι` αυτό το ζήτημα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η θέση της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει εκφραστεί και από αυτό το βήμα εδώ στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο Πρωθυπουργός της χώρας, πριν τις εκλογές, σε μια ομιλία του στη Λάρισα, είχε κάνει λόγο για το έργο αυτό, για την εκτροπή του Αχελώου. Είναι ένα έργο που με σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και με τα σημερινά δεδομένα θα αναπτύξει την αγροτική παραγωγή της περιοχής και θα δημιουργήσει νέα δεδομένα. Είναι ένα έργο το οποίο υπό τις σωστές προϋποθέσεις εντάσσεται και θα εντάσσεται στη συνολική πολιτική περί διαχείρισης των υδάτων, με περιβαλλοντική προσέγγιση για την οποία έχει δεσμευτεί το ΠΑΣΟΚ.
ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ: Η υπουργός Περιβάλλοντος δεν ξέρει αυτή τη δέσμευση του Πρωθυπουργού; Γιατί επιμένει ότι πρέπει να έρθουν μελέτες και να δούμε τι θα γίνει με τις μελέτες;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Βεβαίως και γνωρίζει ποια είναι η θέση του Πρωθυπουργού. Βεβαίως και ξέρει ποια είναι η δέσμευση. Αλλά δεν βλέπω ότι υπάρχει αντίφαση με αυτά που σας είπα. Η υπουργός Περιβάλλοντος έχει χρέος να προστατεύει και το περιβάλλον σε όλες του τις εκφάνσεις και με όλες τις προϋποθέσεις. Η βούληση της κυβέρνησης είναι αυτή.
Σχόλιο: 
ΑΛΑΛΟΥΜ!!
Ευτυχώς που τις ερωτήσεις τις κάνουν "Δεξιοί" δημοσιογράφοι .......
Αυτός ο Χασαπόπουλος πολύ επιμένει, ρωτάει, ρωτάει, αλλά απάντηση δεν παίρνει.
Κατά τα άλλα όλα βαίνουν καλώς και συντονισμό έχει η Κυβέρνηση και ο καθένας κάνει και λέει ότι θέλει και η Βουλή διανυκτερεύει και ο Αχελώος έρχεται...
'Αμα τον δείτε στην Λάρισα, σφυρίξτε μου κλέφτικά...

Σχόλια