Το μεγάλο οικολογικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας ξεστήθηκε

Το μεγάλο οικολογικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας ξεστήθηκε, και τα 250 μικρά έλατα, που το συνέθεταν, θα φυτευτούν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στο όρος της Πεντέλης, για να δώσουν και πάλι ζωή στην περιοχή, που επλήγη από τις τελευταίες πυρκαγιές.
Αφού αφαιρέθηκαν χθες τα λαμπάκια από το δέντρο, σήμερα το πρωί τα συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου και Κηποτεχνίας ξεκίνησαν τις εργασίες απομάκρυνσης των μικρών δέντρων και τη μεταφορά τους, με επτά φορτηγά, στην περιοχή της Πεντέλης.
Στην Πλατεία Συντάγματος ήταν ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Ξεπαπαδάκος.
Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας δεν ήταν μοναδικό μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αποτελείτο από 250 ζωντανά, μικρά ελατάκια, τα οποία δεν κόπηκαν, αλλά βγήκαν με την ρίζα τους, τοποθετήθηκαν σε γλάστρες, και συναρμολογήθηκαν για να δημιουργήσουν το πανέμορφο ενιαίο χριστουγεννιάτικο δέντρο, που θαυμάσαμε όχι μόνο οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης.

Σήμερα, τα δεντράκια φορτώνονται σε φορτηγά, και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο της Πεντέλης και τον ΣΚΑΙ, την Κυριακή στις 10.00 , θα φυτευτούν σε ένα κομμάτι της Πεντέλης που είχε πληγεί από τις τελευταίες πυρκαγιές, για να συνεχίσουν την ζωή τους, δίνοντας πράσινο και οξυγόνο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής».
Ο Νικήτας Κακλαμάνης επεσήμανε επίσης ότι η Αθήνα αποδεικνύει με πράξεις, και όχι με λόγια και κραυγές, την οικολογική της συνείδηση, και ότι έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια περίπου το δρόμο, που στο τέρμα του, η ταμπέλα θα αναγράφει, πράσινη πόλη.
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Ξεπαπαδάκος ανέφερε ότι εκτός από τα 250 μικρά έλατα, την Κυριακή θα φυτευτούν και άλλα περίπου 1.500 δέντρα, που θα προσφέρουν άλλοι δήμοι του Λεκανοπεδίου «για να γίνει και πάλι η Πεντέλη όμορφη», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Το επόμενο ραντεβού είναι την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, στις 10.00 το πρωί, στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη, που επλήγη από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στη δεντροφύτευση, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού Όρους (ΣΠΑΠ) με την στήριξη του ΣΚΑΙ.
Δυναμικό «παρών» θα δώσουν για άλλη μία φορά οι εθελοντές του Δήμου Αθηναίων, που δεν λείπουν από καμία πρωτοβουλία και δράση για το περιβάλλον και τον πολίτη.
Ως σημείο συνάντησης έχει ορισθεί η πλατεία Χαραυγής στην Παλαιά Πεντέλη.
Πληροφορίες: Στο χώρο της δεντροφύτευσης μπορείτε να φτάσετε από τον ηλεκτρικό σταθμό του Αμαρουσίου με το λεωφορείο 446, από τον σταθμό του Μετρό της Δ. Πλακεντίας με το λεωφορείο 426 και από το Χαλάνδρι με το λεωφορείο 451.

Από: athinapoli.gr

Σχόλια