Άβατη η πλατεία Ομονοίας

Η εικόνα που παρουσιάζουν οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια
Επιχειρηματίες της πλατείας Ομονοίας συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο, απαιτώντας από την Πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα ώστε να επιβιώσουν τα καταστήματά τους. Μιλώντας με φανερό εκνευρισμό, αναφέρθηκαν στα ναρκωτικά, την πορνεία, το έγκλημα, το παραεμπόριο, την έλλειψη καθαριότητας και φωτισμού.
Από την Κίνηση Πολιτών κέντρου Αθήνας αποφασίστηκε, μάλιστα, στις 27 Ιανουαρίου (στις 4 το απόγευμα) να κλείσουν τα καταστήματά τους, «αφού πολλοί από εμάς υποχρεώνονται να κλείσουν επιχειρήσεις δεκαετιών με εκατοντάδες εργαζομένους». Το απόγευμα της Τετάρτης, 27 Ιανουαρίου, διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία στην ιστορική πλατεία.
Ορισμένοι καταστηματάρχες φώναζαν ότι «μετά τις 7 το απόγευμα δεν κυκλοφορεί κανείς λόγω των δεκάδων «τσαντάκηδων». Άστεγοι μετανάστες κοιμούνται στις εισόδους των κτιρίων. Τα ξενοδοχεία είναι καταδικασμένα σε λουκέτο». Μια ομάδα καταστηματαρχών φώναξε συνθήματα όπως «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Άλλοι τόνισαν αγανακτισμένοι πως «συγκεντρωθήκαμε 200 επιχειρηματίες και δεν μας δέχτηκε ούτε ένας γραμματέας υπουργείου».


 «Η εγκατάλειψη από τους κατοίκους του οδήγησε το κέντρο σ' αυτή την κατάντια», σύμφωνα με τη Φωτ. Πιπιλή (βουλευτής Ν.Δ.). Η Π. Ζούνη (βουλευτής ΠΑΣΟΚ) δήλωσε ότι «στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου εγκατέλειψα το κέντρο αισθανόμενη ότι ζω σε θάλαμο αερίων».
 «Είμαι εξοργισμένος με την κατάσταση που επικρατεί. Χρειάζεται σεβασμός στη νομιμότητα και οργανωμένη αντιμετώπιση», συμφώνησε και ο βουλευτής Νάσος Αλευράς, τονίζοντας ότι «ορισμένοι προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν το πρόβλημα». Ο κ.Αλευράς υποχρεώθηκε αρκετές φορές να διακόψει την ομιλία του, δεχόμενος σκληρές επικρίσεις, σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης. Κατάφερε να διατυπώσει προτάσεις όπως «δημιουργία επιχειρησιακού κέντρου με τον αναγκαίο αριθμό αστυνομικών, αντιμετώπιση του ζητήματος των ναρκωτικών ουσιών από το υπ. Πρόνοιας με τη χορήγηση υποκατάστατων από τα νοσοκομεία, έλεγχος της παράνομης στάθμευσης, τοποθέτηση δημόσιων τουαλετών και οργανωμένη αποκομιδή απορριμμάτων».
Aπό: neoskosmos.com

Σχόλια