Το τέλος των ψευδαισθήσεων του ΠΑΣΟΚ...



Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ., βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι σημερινές εξελίξεις σε θέματα της οικονομίας σηματοδοτούν το τέλος των ψευδαισθήσεων της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί του υποχρεώθηκαν, μετά από περιπλανήσεις και επικοινωνιακά παιχνίδια τριών μηνών, να «προσγειωθούν» στην σκληρή πραγματικότητα των υπαρκτών προβλημάτων της οικονομικής κρίσης, έστω και μετά από υπαγόρευση των Βρυξελλών. Η πραγματικότητα είναι μία και δεν μπορεί να αλλοιωθεί από κανέναν. Είναι πλέον σαφές ότι:

1. Ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου αναγκάστηκε να πάρει πίσω τα όσα είχε ανακοινώσει στην ομιλία του στο Ζάππειο Μέγαρο στις 14 Δεκεμβρίου 2009, περί «Τετραετούς Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης».

2. Η υποχρεωτική αυτή «αναπροσαρμογή» στόχων αποδεικνύει - για μία ακόμη φορά - την προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σχεδίαζε, μέχρι τώρα, την πολιτική της, σε πείσμα των παρεμβάσεων της Ν.Δ., η οποία ζητούσε - και ζητεί επιμόνως - να εκπονηθεί και να εφαρμοστεί ένα πλήρες Εθνικό Σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση.

3. Η παρουσία και οι κοινές δηλώσεις - για χάρη των τηλεοπτικών φακών –

των δύο αντιπαρατιθέμενων, πίσω από τις κλειστές πόρτες των κυβερνητικών γραφείων, υπουργών, κατά την έξοδο τους από το Μέγαρο Μαξίμου, ικανοποιεί, μεν, τη σχετική εντολή του Πρωθυπουργού, αλλά δεν αίρει την εικόνα σύγχυσης που δημιούργησαν, εδώ και μήνες, οι αντιπαραθέσεις τους.

4. Η τριετής, πλέον, δημοσιονομική προσαρμογή επιβάλλει στην Κυβέρνηση να απεγκλωβιστεί από τις δημαγωγικές προεκλογικές της υποσχέσεις και να χειριστεί – επιτέλους - με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τα θέματα της Ελληνικής οικονομίας. Οι αυτοσχεδιασμοί, οι υπεκφυγές, οι ηθελημένες αοριστίες, οι ανέξοδες ρητορείες και η ανυπαρξία συγκεκριμένης πολιτικής εξόδου από την κρίση, είναι συμπτώματα της πολιτικής παθογένειας της Κυβέρνησης , που υποχρεωτικά πρέπει να σταματήσουν εδώ.

Η Ν.Δ., με πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των περιστάσεων, ζητεί από την Κυβέρνηση:

· Να παρουσιάσει και να εφαρμόσει άμεσα ένα πλήρες πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, τριετούς διάρκειας, με συγκεκριμένα μέτρα, που θα έχουν μελετηθεί προσεκτικά και θα έχουν κοστολογηθεί, ώστε να είναι αποτελεσματικά στην πράξη.

· Να ανταποκριθεί, με ευθύτητα και υπευθυνότητα, στα μέτρα αναπτυξιακής πολιτικής, που υπέδειξε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ώστε το πιο αυστηρό πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής, που - ούτως ή άλλως - θα εφαρμοστεί, να μην οδηγήσει την Ελληνική οικονομία σε ασφυξία.

Η Κυβέρνηση γνωρίζει καλά ότι η πρόταση Σαμαρά αποτελεί τη μόνη διέξοδο για τη χώρα, καθώς συνδυάζει τη δημοσιονομική σταθερότητα με την ανάπτυξη, που είναι απαραίτητη για να μην πνιγούν τα Ελληνικά νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Σχόλιο:
Το τέλος των ψευδαισθήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Επιτέλους μετά και την "Θεία Φώτιση" σήμερα, πιστεύουμε ότι θα αρχίσει ο αντιπολιτευτικός λόγος της Ν.Δ, να ακούσουμε και την φωνή της για τα προβλήματα και τις προτάσεις της.
Το ΠΑΣΟΚ είναι προφανές, μέχρι και ο Γ. Πρετεντέρης το αναφέρει σε άρθρο του, ΔΕΝ έχει δυστυχώς ΚΑΝΕΝΑ πρόγραμμα για την οικονομία.
Τρεις μήνες μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ένα είναι σίγουρο «σχέδιο για την οικονομία» ουδέποτε υπήρξε!  
Ολες οι θεωρίες περί αναθέρμανσης της οικονομίας μέσα από τη διανομή επιδομάτων, βοηθημάτων και αυξήσεων ήταν απλώς μια αφελής συζήτηση για αφελείς ψηφοφόρους.

Σχόλια