Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε και πάλι τον κακό της εαυτό σε προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε και πάλι τον κακό της εαυτό σε προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς.
Αντί να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο εξόδου από την κρίση, όπως επανειλημμένως είχε καλέσει τον κ. Γ. Παπανδρέου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαράς, η κυβέρνηση επέλεξε την χειρίστη κοινοβουλευτική πρακτική των αιφνιδιαστικών τροπολογιών.
Πρακτική, του παρελθόντος, που είχε απορρίψει -στα λόγια- ο κ. Γ. Παπανδρέου.
Έτσι, μετά από ένα έντονο παρασκήνιο, που κράτησε όλη τη χθεσινή νύχτα, η περιφερόμενη από γραφείο σε γραφείο, περιβόητη, πλέον, τροπολογία, κατατέθηκε σήμερα το πρωί, με ρυθμίσεις που έχουν αντιφατικό χαρακτήρα.
Ως Νέα Δημοκρατία, τοποθετούμεθα με ξεκάθαρα λόγια και με συνέπεια εξηγούμε στον ελληνικό λαό ότι:
1. Η φορολογική πολιτική μιας χώρας -και μάλιστα σε στιγμές κρίσεως– δεν ανακοινώνεται με δόσεις, με τροπολογίες-“μπαλώματα”.
2. Είμαστε αντίθετοι στην ανεξέλεγκτη φορο-επιδρομή κατά της ακίνητης περιουσίας, η οποία πλήττει, κυρίως, τη μεσαία τάξη και την μικρομεσαία ιδιοκτησία, που αντιμετωπίζει το ακίνητο ως επένδυση ζωής.
Θεωρούμε ότι μέτρα αυξήσεων της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας, του φόρου μεταβιβάσεως ακινήτων, του κόστους των γονικών παροχών και των αντικειμενικών αξιών –και μάλιστα σε ώρες οικονομικής ύφεσης- θα οδηγήσουν σε μείωση συναλλαγών, μείωση εσόδων, μείωση κατασκευαστικής δραστηριότητας. Δηλαδή, στην οικονομική συρρίκνωση των θέσεων απασχόλησης, του εισοδήματος, των τζίρων και των φορολογικών εσόδων.
Το ελάχιστο, που πρέπει από δω και πέρα να κάνει η κυβέρνηση, είναι να αυξήσει κατά πολύ το αφορολόγητο, ώστε να μην γονατίσουν τα μικρομεσαία εισοδήματα.
3. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσφεύγει στην αύξηση των φόρων στα τσιγάρα και τα ποτά, για να ενισχύσει τα έσοδα, δεν μας βρίσκει αντίθετους, ως έκτακτο μέτρο σε περίοδο κρίσεως.
Αλλά θεωρούμε απαραίτητο να επαναλάβουμε ότι εάν επαληθευτούν οι φήμες για αύξηση των φόρων και στα καύσιμα, αυτό θα έχει ολέθριες συνέπειες στην οικονομία.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά τα αυστηρά μηνύματα των καιρών, εξακολουθεί να υπολείπεται της κρισιμότητας των περιστάσεων. Και σπαταλάει πολύτιμο χρόνο, χωρίς να κάνει αυτά που πρέπει, για να βγει η χώρα μας, με ασφάλεια και σταθερότητα από την κρίση».

Σχόλια