Νεώτερα και δηλώσεις για την έκρηξη βόμβας


Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται", δήλωσε με μια φράση ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
"Κάποιοι επιδιώκουν το φόβο και τον πανικό. Δε φοβόμαστε και δεν πανικοβαλλόμαστε. Η Βουλή είναι χώρος υψηλού συμβολισμού για τους Έλληνες. Είναι χώρος αφύλακτος και θα παραμείνει αφύλακτος. Η Αθήνα είναι μία πόλη ασφαλής και δεν θα γίνει στρατοκρατούμενη. Αυτοί οι θρασείς που πραγματοποίησαν την ενέργεια να ξέρουν ότι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και μάλιστα πολύ σύντομα όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους", ήταν το μήνυμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη μετά το συμβάν.
"Κάποιοι θέλουν να παίξουν με τη δημοκρατία και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε", δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής.
"H βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε απόψε, σ΄ ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και στο Κοινοβούλιο, αποτελεί βαρύτατη πρόκληση κατά της έννομης τάξης της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας. Πέρα από τον προφανή συμβολισμό της, η επίθεση αυτή στρέφεται συνολικά κατά της Ελληνικής κοινωνίας και πλήττει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, ζημιώνοντας τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. Μακριά από ακρότητες και υπερβολές, οφείλουμε να κατανοήσουμε όλοι ότι η τρομοκρατία αποτελεί μείζον πρόβλημα για τον τόπο μας. Γι΄ αυτό και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με καθολική συστράτευση της Κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων, των κοινωνικών φορέων, των συνδικάτων και ευρύτερα της κοινωνίας των πολιτών. Ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ήρθε η ώρα να αφήσει τα λόγια και να περάσει στα έργα. Είναι δεδομένη η θέση της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα μας βρει συμπαραστάτες, στην περίπτωση που εφαρμόσει τα σωστά μέτρα και ακολουθήσει την ενδεδειγμένη πολιτική, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη χώρα μας", δήλωσε ο εκρπόσωπος της ΝΔ κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.
"Καταδικάζουμε τη βομβιστική ενέργεια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η πράξη αυτή αποτελεί μια πρόκληση απέναντι στη δημοκρατία. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, καθώς αυτή βιώνει τις επιπτώσεις μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης, τέτοιου είδους ενέργειες επιδρούν αποπροσανατολιστικά και αξιοποιούνται ως άλλοθι για να αποθαρρυνθούν οι αναγκαίοι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες απέναντι σε μια πολιτική που πλήττει μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΝ.
"Το ΚΚΕ καταδικάζει την έκρηξη βόμβας που έγινε μπροστά στη Βουλή. Αυτή η ενέργεια σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πράξη αντίστασης στην άγρια και ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στα λαϊκά δικαιώματα. Αντίθετα βοηθάει και εξυπηρετεί όσους επιθυμούν να φοβίσουν το λαό", αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.
"Οι εγχώριοι τρομοκράτες ίσως πήραν την ιδέα από την ιστοσελίδα της τουρκικής επιχείρησης όπλων “ROKETSAN”, η οποία όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού δελτίου www.defencenet.gr, δείχνει τη Βουλή των Ελλήνων στις φλόγες… Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν φοβάται, δεν υποστέλλεται. Αντιθέτως χαλυβδώνει το φρόνημα και την αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των υπονομευτών της", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΛΑΟΣ.
"Απόψε κάποιοι προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τη Δημοκρατία μας. Η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να στείλει ηχηρά το μήνυμα ότι τέτοιες προσπάθειες πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο. Η ομόθυμη καταδίκη, η θωράκιση των θεσμών μας και η κοινωνική συνοχή μας, είναι ο μόνος τρόπος να περιθωριοποιήσουμε όσα στοιχεία θέλουν να εμφανίζουν την ασφαλή Πόλη της Αθήνας ως ανοχύρωτη πόλη", δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Από: ΝewsΤime

Σχόλια