Δεν ιδρώνει το αυτί τους...

Όσο οι αρμόδιες υπηρεσίες κρατάνε τα "μάτια ερμητικά κλειστά", όσο οι εξαγγελίες για οικολογική συστράτευση και για προστασία του Αμβρακικού, έχουν την ίδια αξία με την "κάλπικη λίρα", τόσο οι επιχειρηματίες της περιοχής θα κινούνται σαν το "Νονό" και τα "Δελφινάκια του Αμβρακικού" θα υποφέρουν.
Και κάτι gourmet: Έχω ακούσει για πάπια με πορτοκάλι, χοιρινό με δαμάσκηνο, τώρα θα σας μάθω το μοσχάρι με πορτοκαλόφλουδα. Βάζετε ένα κοπάδι να βοσκάει σε χωματερή με τοξικές πορτοκαλόφλουδες, ακολούθως μαγειρεύετε το μοσχάρι με όποιο τρόπο θέλετε και τελικά ...ψάχνετε να βρείτε το λάθος, καθώς, αργά, αλλά σταθερά γίνεστε κι εσείς ένας αριθμός στους στατιστικούς πίνακες των διατροφικών αιτίων διαφόρων ασθενειών!!!
Αναδημοσιεύω από το epirusgate:



Παρά τις τυμπανοκρουσίες του Νομάρχη Άρτας και Πρέβεζας για την προστασία του Αμβρακικού, οι επιχειρήσεις της περιοχής εξακολουθούν το "έργο" τους.
Στη βιομηχανία "Άραχθος" μετά την οικολογική καταστροφή από το θάνατο ψαριών στην τάφρο Τ3 το Πάσχα του 2004 θα περιμέναμε να γίνονται σχολαστικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των περιβαλλοντολογικών όρων λειτουργίας της επιχείρησης.
Παρόλ’ αυτά υπάρχει μια άτυπη ασυλία στη παρανομία και μετά ψάχνει ο εισαγγελέας Άρτας να βρεί τους ενόχους, γιατί ο Αμβρακικός έγινε "Νεκρά Θάλασσα".
Το ίδιο, σε μεγάλο σφαγείο στη Γέφυρα Καλογήρου. Πρίν μερικά χρόνια είχε γεμίσει το ανάχωμα της Βόσσας με υπολείμματα σφαγείων. Και όμως το σφαγείο αυτό ρυπαίνει και σήμερα το ποταμό Λούρο όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας Πρέβεζας.
Αντί οι κ.κ Νομάρχες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους να επιβάλλουν την υφιστάμενη νομοθεσία, αφήνουν τις υπηρεσίες να βγάλουν το "φίδι από τη τρύπα".
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς ο κόσμος δεν απευθύνεται πλέον στις αρμόδιες υπηρεσίες για καταγγελίες αλλά στους Ενεργούς Πολίτες Περιοχής Αμβρακικού. 
 
Από: ΚΕΝΤΡΙ

Σχόλια