Τα "καλά" ή "κακά" των ανεπίσημων συνομιλιών.......


 










Ακολουθεί απόσπασμα

κα Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Μάλιστα. Κλείνοντας κ. Δρούτσα θα θέλαμε να μας πείτε και μια κουβέντα για τη συνάντηση που είχατε με τον Σκοπιανό Υπουργό Εξωτερικών, τον Αντόνιο Μιλόσοσκι, τί ακριβώς συζητήσατε σε ό,τι αφορά στο γνωστό ζήτημα;
   κ. Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Ζήτησε ο κ. Μιλοσόσκι να με συναντήσει με αφορμή την κοινή μας παρουσία στη Διεθνή Διάσκεψη για το Αφγανιστάν. Τέτοιου είδους Διασκέψεις είναι μία καλή ευκαιρία για διμερείς επαφές. .........
       κα Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Υπήρξε όμως η πρόταση από τη FYROM να αναβαθμιστούν οι διπλωματικές αποστολές Αθηνών-Σκοπίων κι εδώ υπάρχει ένα θέμα, ότι αυτή η κίνηση φαίνεται να μην συνάδει, να μην έχει καμία σχέση με τη ρητορική που καλλιεργείται στα Σκόπια έναντι της χώρας μας κ. Δρούτσα.
   κ. Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Ο κ. Μιλοσόσκι όντως επανέλαβε αυτήν την πρόταση που έχει κάνει η πΓΔΜ, για μια αναβάθμιση κατά κάποιο τρόπο των διμερών μας διπλωματικών αντιπροσωπειών.
Του απάντησα ότι εμείς επιδιώκουμε σαφώς μία βελτίωση των διμερών μας σχέσεων, αλλά είπα ότι αυτή τη στιγμή, στο επίπεδο στο οποίο αυτές βρίσκονται, δεν βλέπω λόγο για μια τέτοια αναβάθμιση. Τόνισα ότι πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει να βελτιωθούν οι σχέσεις μας ουσιαστικά. Ιδιαίτερα έκανα έκκληση να μην συμβάλλει η πολιτική ηγεσία της πΓΔΜ στο να παρουσιάζεται προς την κοινή γνώμη της πΓΔΜ μία εικόνα της Ελλάδας αρνητική, όπως ότι η Ελλάδα είναι ο εχθρός.  Εμείς λέμε με σαφήνεια ότι όχι, η Ελλάδα είναι ο φίλος. Αλλά οφείλουν και τα Σκόπια να έρθουν με εποικοδομητικό τρόπο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ, για να μπορέσουμε να λύσουμε το θέμα της ονομασίας.

Διαβάστε τώρα την απάντηση-δήλωση για το ίδιο θέμα, σύμφωνα πάντα με το άρθρο balkaninsight.com :

"Milososki, whose office requested the meeting, presented a proposal for the upgrading of the diplomatic missions of the two countries, which are currently at the liaison level. The prospects for the signing of an agreement on the avoidance of double taxation were also discussed.
The Greek side reportedly said it would look at the proposals in good spirit."

Άλλο το: "δεν βλέπω λόγο για μια τέτοια αναβάθμιση" και άλλο το "θα δούμε τις προτάσεις με καλό πνεύμα : it would look at the proposals in good spirit."

Κάποιος δεν μας τα λέει "καλά"....
Μάλλον οι ξένοι δημοσιογράφοι....
Σε κάθε περίπτωση αυτά είναι τα "καλά" ή "κακά" των ανεπίσημων συζητήσεων-συνομιλιών....

Σχόλια