Τα τρακτέρ σε θέσεις "μάχης"


Έτοιμοι να μετακινήσουν τα τρακτέρ στους εθνικούς δρόμους την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, στις δύο το μεσημέρι δηλώνουν οι αγρότες από 19 νομούς της χώρας που μετέχουν στο πανελλαδικό όργανο, που συνεδρίασε χθες, στη Λιβαδειά.

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Μέχρι σήμερα κανένα από τα μέτρα που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των αγροτών δεν έχει προωθηθεί», υπογραμμίζει ο Βάϊος Γκανής, εκ μέρους του Πανελλαδικού Συντονιστικού οργάνου. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης στη Λιβαδειά σημειώθηκε απ' όλους τους ομιλητές ότι τα κατεξοχήν αιτήματα τα οποία μπήκαν στο τραπέζι στις συναντήσεις που είχαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, «παραμένουν ακόμη στο συρτάρι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου». Μάλιστα υπογραμμίστηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα είναι πολύ παλιά και τα γνωρίζει από τότε που ήταν στην αντιπολίτευση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Πανελλαδικού Οργάνου, οι αγρότες επιστρέφοντας στα χωριά τους θα συγκροτήσουν ένα μπλοκ σε κάθε νομό με προσυγκεντρώσεις που θα ξεκινήσουν από τις 12 του μήνα στα χωριά. Σύμφωνα με τους οργανωτές, τότε θα εκτιμηθούν οι δυνατότητες, όπως επίσης και τα σημεία των πιθανών αποκλεισμών των εθνικών δρόμων. Μέχρι τότε όμως δεν κόβουν τις γέφυρες επικοινωνίας με το υπουργείο παρά το γεγονός ότι το σύνολο των ομιλητών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης στη Λιβαδειά, μίλησαν για «εμπαιγμό».

Σχόλια