Τα πτυχία των κολεγίων αναγνωρίζονται ως "Β' κατηγορίας";


Η Άννα Διαμαντοπούλου μετά από συνάντηση που είχε με κοινωνικούς φορείς, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα κολέγια -είτε συνεργάζονται είτε όχι με ιδρύματα του εξωτερικού- θα ανήκουν στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση και όχι στην τριτοβάθμια, υποβαθμίζονται δηλαδή σε Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών και δεν θεωρούνται πανεπιστήμια.  μετά από συνάντηση που είχε με κοινωνικούς φορείς, ανακοίνωσε τη

Όμως τις επόμενες μέρες, το υπουργείο Παιδείας επικαλούμενο την καταδίκη της Ελλάδας εδώ και δύο χρόνια από το Ευρωδικαστήριο, ενσωματώνει την κοινοτική οδηγία αναγνώρισης των πτυχίων φραντσάιζινγκ που χορηγούν τα κολέγια μέσω πανεπιστημίων του εξωτερικού, για πρώτη φορά επισήμως, ενώ προωθείται ελαστικότερος νόμος από τον προηγούμενο του Ευ. Στυλιανίδη σε ό,τι αφορά τους ελέγχους στα κολέγια και τους περιορισμούς που επιβάλλονται στη διαφημιστική προβολή τους. 

Μέσα στην επόμενη διετία θα λειτουργεί ακόμη εθνικό πλαίσιο προσόντων ενταγμένο στο ευρωπαϊκό. Βάσει του ευρωπαικού πλαισίου, τα κολέγια θα πρέπει να πιστοποιηθούν και να ενταχθούν σε ένα από τα 8 επίπεδα που προβλέπονται. (Στο 4 με 5 ανήκουν οι μεταλυκειακές σπουδές, στο 6 οι πανεπιστημιακές, στο 7 τα μεταπτυχιακά και στο 8 τα διδακτορικά.) Τα πτυχία των κολεγίων θα αντιμετωπίζονται ως χαμηλότερου επιπέδου από εκείνα των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ, το υπουργείο ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει το επίπεδο στο οποίο τελικά θα καταταχθούν.   

Από: NewsTime

Σχόλια