Οι ''Γιατροί του Κόσμου'' για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Αιτή

Οι Γιατροί του Κόσμου επιθυμούν να ευχαριστήσουν τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για την άμεση ανταπόκριση και τη βοήθεια που προσέφερε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης στα πλαίσια της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αιτή.

Οι Γιατροί του Κόσμου ευχαριστούν θερμά για την άμεση παραχώρηση του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία *ενός υπαίθριου κινητού χειρουργικού ιατρείου.

Οι γιατροί της αποστολής βρίσκονται ήδη στην περιοχή Petite Goave, όπου και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο τοπικό νοσοκομείο. Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή και η παροχή πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητη...
Δεδομένου ότι ο εξοπλισμός αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού, οι Γιατροί του Κόσμου πιστοί στις αρχές τους θα χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι τον εξοπλισμό για τις ανάγκες του πολύπαθου λαού και βρίσκονται σε αναμονή για την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει ήδη συγκεντρωθεί.

 


Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 16 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). *Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση* που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.
Συμπληρώνοντας 19 χρόνια συνεχούς δράσης το 2009, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.
Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.
Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη κ.α.
Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.
Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.




Από: athinapoli.gr

Σχόλια