Το θέατρο του παραλόγου, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά ξεπερνά πλέον κάθε όριο


O υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Α. Λοβέρδου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το θέατρο του παραλόγου, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά ξεπερνά πλέον κάθε όριο. Συγκεκριμένα, την ημέρα που η Κυβέρνηση καταθέτει επίσημα στη Βουλή και στην Ε.Ε. το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την 3-ετία 2010-2013, ο υπουργός Απασχόλησης προαναγγέλλει ότι η ανεργία θα φτάσει το 21% και οι άνεργοι, μέσα στο έτος, θα ξεπεράσουν το ένα εκατ.. Ουσιαστικά, με τη δήλωσή του αυτή, ακυρώνει από το Πρόγραμμα Σταθερότητας την αναπτυξιακή του διάσταση.
Ο υπουργός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με αυτές τις δηλώσεις, σπέρνουν πανικό, πανικοβάλουν τους πολίτες. Όχι μόνο στέλνουν αρνητικά μηνύματα στις διεθνείς αγορές και στην Ευρώπη, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση της Εθνικής μας οικονομίας, αλλά στερούν και το οξυγόνο της ελπίδας από νέους και τους ανέργους της Πατρίδας μας, για το αύριο.

Το γαϊτανάκι, όμως, της ασυνέπειας, της ανευθυνότητας και της ασυνεννοησίας δείχνει να μην έχει τέλος. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φροντίζει καθημερινά να αυτοδιαψεύδεται και να απομακρύνεται από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Θυμίζουμε ότι, προεκλογικά, είχε εξαγγείλει την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του κατώτατου μισθού, δέσμευση που επιβεβαίωσε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τόσο ο αρμόδιος υπουργός, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της προχθεσινής συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε στο Ζάππειο.
Ωστόσο, μια ημέρα ήταν αρκετή ώστε ο υπουργός, χθες στη Βουλή, να ακυρώσει και την πρωθυπουργική δέσμευση και την προεκλογική εξαγγελία, κάνοντας λόγο απλώς για χορήγηση «κουπονιών» σε ανέργους, αντί για την υπεσχημένη αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
Επιπλέον, την ίδια ημέρα ο αρμόδιος υφυπουργός, μιλώντας για το ζήτημα της εξίσωσης των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία, ακυρώνει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναφερόταν σε αλλαγή του θεσμικού και νομικού πλαισίου, που διέπει τις συντάξεις του Δημοσίου, με σύσταση φορέα (ΝΠΔΔ). Πρόβλεψη που, επί της ουσίας, θα αφαιρούσε τα επιχειρήματα της Ε.Ε. περί επαγγελματικής ασφάλισης. Ο ίδιος, μάλιστα, τοποθέτησε την έννοια των «ώριμων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων» που δεν θα θιγούν, σε ασαφή χρονικό ορίζοντα, υπαναχωρώντας ουσιαστικά από την πενταετία στην οποία το ΠΑΣΟΚ αναφερόταν προεκλογικά».

  

Σχόλια