ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ


  • Η ασυνεννοησία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται για άλλη μια φορά με θύματα, νέους στην πλειονότητά τους ανθρώπους. Τα στελέχη και οι υπουργοί του κυβερνώντος κόμματος αδυνατούν να συνεννοηθούν τόσο μεταξύ τους, όσο και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Στη μακριά λίστα της ασυνεννοησίας έρχεται να συμπληρωθεί το θέμα του επιδόματος ανεργίας και οι υποσχέσεις κουπονιών «ελεημοσύνης», αντί της προεκλογικής δέσμευσης του ΠΑΣΟΚ για αύξηση του επιδόματος.

  • Προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί ότι θα αυξήσει τα επιδόματα ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού. Μας διαβεβαίωνε ο κ. Παπανδρέου ότι υπήρχε ήδη το σχέδιο εξεύρεσης του αντίστοιχου ποσού. Η διάταξη μάλιστα αυτή είχε ενσωματωθεί και στο πέμπτο νομοσχέδιο που θα κατέθετε η κυβέρνηση τις πρώτες 100 ημέρες περί άμεσης αντιμετώπισης της κρίσης στην αγορά εργασίας.
  • Αλλά και μετεκλογικά στη συζήτηση για το προϋπολογισμό ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τη δέσμευση του για σταδιακή αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού (ομιλία στη Βουλή 24/12/09).

  • Δεν πρόλαβαν να περάσουν 15 ημέρες και ο Υπουργός Απασχόλησης κ. Ανδρέας Λοβέρδος, προσπάθησε να αποδεσμευτεί από τις ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις του αρχηγού του.

  • Σε συνέντευξή του ισχυρίσθηκε ότι το ταμείο ανεργίας χρεοκόπησε. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Την Τετάρτη τελειώνει το ρευστό, την Πέμπτη δεν θα έχουμε να δώσουμε το επίδομα ανεργίας» ( Real fm 12/01/10).

  • Μια ημέρα αργότερα, ο κ. Παπανδρέου ερωτηθείς σε συνέντευξη τύπου για το αν ισχύει η προεκλογική του δέσμευση περί αύξησης του επιδόματος ανεργίας στο 70% του κατώτατου μισθού απάντησε: «στόχος μας είναι, όχι απλώς να φτάσουμε στην αύξηση του επιδόματος, αλλά να αλλάξουμε όλο το σύστημα αντιμετώπισης της ανεργίας» (συνέντευξη τύπου Ζάππειο 13/01/10).

  • Η ιστορία των αντιφάσεων δεν τελειώνει εδώ. Την επόμενη ημέρα ο κ. Λοβέρδος υπεραμύνθηκε της αρχικής του τοποθέτησης διαψεύδοντας ουσιαστικά τον κ. Παπανδρέου. Στην ομιλία του στη Βουλή τόνισε: « Δεν μπορούμε να αυξήσουμε το επίδομα ανεργίας, όπως έχουμε πει για το τέλος της τετραετίας, αλλά μπορούμε να αυξήσουμε την αγοραστική δύναμη του ανέργου ». (Ομιλία στη Βουλή 14/01/10).

  • Ξεκαθάρισε με αυτό τον τρόπο την αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει την προεκλογική της δέσμευση για αύξηση του επιδόματος ανεργίας. Αντ’ αυτού μάλιστα, εξήγγειλε ότι θα μοιράσει κουπόνια «ελεημοσύνης» στους ανέργους που θα τους εξασφαλίζουν μειωμένες τιμές στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και σε βασικά είδη διατροφής.

  • Το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του παραμένουν ασαφείς, μπλεγμένοι στα ίδια τους τα λόγια, χωρίς σχέδιο, χωρίς συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις και όλα αυτά εις βάρος των ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

  • Η ανευθυνότητα, ο λαϊκισμός, οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και η καλλιέργεια ψευδών προσδοκιών, δεν αποτελούν λύση στις δυσμενείς επιπτώσεις που προκαλεί η κρίση στην απασχόληση. 
Από: ΝΔ

Σχόλια