Να σταματήσουν οι διαρροές και να καταθέσουν σχέδιο..



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ., βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τις τελευταίες ημέρες τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατακλύζονται από διαρροές από γραφεία κυβερνητικών αξιωματούχων, που διακινούν μια πανσπερμία φορολογικών μέτρων, τα οποία αφορούν τους πάντες. Αφορούν τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που, ήδη, δοκιμάζονται από τη μεγάλη οικονομική κρίση), τα ακίνητα, τη φορολογία στα καύσιμα κ.λ.π.
Η συνεχής επανάληψη των διαρροών αυτών, χωρίς η κυβέρνηση να διευκρινίζει τη βασιμότητά τους, προκαλεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και στο σύνολο της κοινής γνώμης. Με αρνητικές επιπτώσεις στην Εθνική μας Οικονομία.
Η κυβέρνηση καλείται να σταματήσει άμεσα τις κατευθυνόμενες διαρροές και να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις φορολογικής πολιτικής, έτσι ώστε να μπορέσουν τα πολιτικά κόμματα και οι κοινωνικοί φορείς να τοποθετηθούν υπεύθυνα. Και εκεί που τα μέτρα είναι σωστά, να τα στηρίξουν. Εκεί που διαφωνούν, να εξηγήσουν τη διαφωνία τους και να καταθέσουν συγκεκριμένες αντιπροτάσεις.
Η κυβέρνηση καλείται, επίσης, να εφαρμόσει ένα συγκροτημένο σχέδιο και άμεσες δράσεις, για την ανάκαμψη της Οικονομίας, εκ παραλλήλου με τα μέτρα για τη δημοσιονομική προσαρμογή, όπως υπέδειξε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα βγούμε από το σημερινό οικονομικό και δημοσιονομικό αδιέξοδο».

Σχόλια