Ο ΓΓ του ΟΗΕ φτάνει απόψε στην Κύπρο

Φθάνει σήμερα το βράδυ στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι – Μουν.
Ο κ. Μπαν θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 1900. Αργότερα, και συγκεκριμένα στις 2030, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα παραθέσει στο Προεδρικό δείπνο προς τιμή του κ. Μπαν.
Το πρόγραμμα των επαφών του ΓΓ των ΗΕ έχει καθοριστεί για αύριο Δευτέρα, καθώς την Τρίτη το πρωί θα αναχωρήσει από την Κύπρο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο κ. Μπαν τη Δευτέρα το πρωί θα συναντηθεί αρχικά με το προσωπικό της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και θα επισκεφθεί την Πράσινη Γραμμή. Ακολούθως θα έχει χωριστή συνάντηση πρώτα με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και μετά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
Στις 1430 της ίδιας ημέρας, ο ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει κοινή συνάντηση με τους δύο ηγέτες στην οικία του Ειδικού του Αντιπροσώπου στην Κύπρο, Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.
Στις 1615 θα δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τους δύο ηγέτες.
Το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Μπαν θα παρευρεθεί σε δεξίωση στο Λήδρα Πάλας στην οποία θα παρευρεθούν διπλωμάτες και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.
Ο ΓΓ του ΟΗΕ αναχωρεί από την Κύπρο το πρωί της Τρίτης, 2 Φεβρουαρίου.
Πάντως, τα πολιτικά κόμματα δεν βλέπουν με καλο μάτι την επίσκεψη Μουν στην Κύπρο αφού όπως υπσοτηρίζουν, δεν υπάρχει πρόοδος στις απευθείας συνομιλίες μεταξύ Χριστόφια και Ταλάτ. 

Σχόλια