Δεν έφταναν όλα τα άλλα...μας ήρθαν και τα πρόστιμα του "ΠΑΣΟΚ"


Ενώ κλιμακώνεται η απεργιακή κινητοποίηση των αγροτών στην Ελλάδα με αίτημα “τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του επαγγέλματος του αγρότη”, το Πρωτοδικείο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επικυρώνει πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ύψους 244 εκ ευρώ για παράνομες επιδοτήσεις στους τομείς του ελαιολάδου, του βαμβακιού και των οπωροκηπευτικών της περιόδου 1999 – 2004. newstime

 

Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΥΠΟΥ αριθ. 110/09
Λουξεμβούργο, 15 Δεκεμβρίου 2009

Το Δικαστήριο αποφαίνεται ότι η Φινλανδία, η Σουηδία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Δανία παραβίασαν το κοινοτικό δίκαιο διότι δεν κατέβαλαν δασμούς κατά την εισαγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού και υλικού προοριζόμενου για πολιτική και στρατιωτική χρήση.

Οι παραβάσεις αφορούν την περίοδο από 1ης Ιανουαρίου 1998 έως 31 Δεκεμβρίου 2002, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2003 –προκειμένου να ληφθεί υπόψη η προστασία του στρατιωτικού απορρήτου των κρατών μελών των στρατιωτικών– προβλέφθηκαν συγκεκριμένες διοικητικές διαδικασίες για να καταστεί δυνατή η αναστολή της επιβολής δασμών επί του εν λόγω εξοπλισμούοριζόμενου για πολιτική και στρατιωτική χρήση. (Δικαστήριο της Ε.Ε)

 

Σχόλια:

Από πρόστιμα καλά πάμε, κάθε μήνα "σκάει" κι από ένα...

Ευτυχώς που τα είχε όλα καλά καμωμένα το ΠΑΣΟΚ, με σειρά, νοικοκυρεμένα και δεν είχαμε προβλήματα....

244 εκατ. Ευρώ για τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις και ποιος ξέρει πόσα για τους δασμούς των "όπλων", θα κληθούμε να πληρώσουμε.

Ο έχων πληρώνει, εμείς τι φταίμε και μας δουλεύουν ψιλό γαζί;

Δεν έφταναν όλα τα άλλα...μας ήρθαν και τα πρόστιμα του "ΠΑΣΟΚ"

Σχόλια