Τα 112 ΘΑ και το «one stop shop»

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης του Πρωθυπουργού στο Ζάπειο.
(Η πλήρης συνέντευξη  ΕΔΩ )

Απαξιώσαμε τους θεσμούς, το κράτος, το Κοινοβούλιο και τη Δικαιοσύνη, την επιχειρηματικότητα, τις σχέσεις εργασίας, το σύστημα παιδείας και υγείας, το ασφαλιστικό μας σύστημα, το περιβάλλον, την παράδοσή μας. Από τις όμορφες παραλίες και τα δάση, μέχρι και τη μεσογειακή μας δίαιτα.

 Δεν μιλάμε για μερεμέτια, μιλάμε για πραγματικά ριζικές τομές. Δεν μιλάμε ούτε για «ήπια προσαρμογή», ούτε για «σκληρά μέτρα» επί δικαίων και αδίκων. Μιλάμε για δίκαιες ανατροπές παντού. Με την Πολιτεία να δίνει πρώτη το καλό παράδειγμα, διότι αλλιώς κανείς δεν θα ακολουθήσει....

Πάμε σε υπηρεσίες μιας στάσης, τα λεγόμενα «one stop shop», με την αξιοποίηση των υποδομών που ήδη έχουν αναπτυχθεί από τα Επιμελητήρια της χώρας. Στόχος είναι να μειωθεί δραστικά, σε λιγότερες από 15 μέρες, ο χρόνος ίδρυσης μιας επιχείρησης, προσεγγίζοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Στο χώρο της παιδείας, και γνωρίζετε τη σημασία που έχω δώσει σ’ όλη μου τη ζωή σ’ αυτό τον τομέα, είναι πολλά αυτά που πρέπει ν’ αλλάξουν. Δεν είναι η ώρα να σας καταγράψω όλες τις πολιτικές. Όμως, δεν μπορεί να έχουμε μια παιδεία, που όλο και κατρακυλά στους δείκτες σε ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για δωρεάν παιδεία, ενώ πληρώνει μεγάλα ποσά η κάθε ελληνική οικογένεια.

Θα αποδείξουμε στην πράξη πως λεφτά υπάρχουν. Υπάρχουν σε πολλές μεριές. Και αυτά τα λεφτά θα πηγαίνουν σε βασικές προτεραιότητες για τον Έλληνα πολίτη. Όχι για τις παρασιτικές, πελατειακές ανάγκες ή για τη διαφθορά.

Όπως έχουμε πει, για όσους έχουν αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ το μήνα, θα δοθεί μόνο η μισθολογική ωρίμανση, με τρόπο που θα διευκρινιστεί με την εισοδηματική πολιτική, που θα ανακοινωθεί στην αρχή του 2010.  Περικοπή της δαπάνης για επιδόματα στο Δημόσιο κατά 10%. Κλείσιμο του 1/3 των Γραφείων ΕΟΤ στο εξωτερικό. Κλείσιμο όλων των Γραφείων Τύπου στο εξωτερικό, με ενσωμάτωσή τους στις Πρεσβείες.
Μείωση εξοπλιστικών προγραμμάτων το 2011 και 2012. Μείωση κατά 50% τόσο στις αμοιβές μελών Διοικητικών Συμβουλίων σε ΔΕΚΟ όσο και στον αριθμό των μελών.
Πλαφόν στις αμοιβές διευθυντικών στελεχών σε ΔΕΚΟ. Μείωση τουλάχιστον κατά 10% στις αμοιβές που ισχύουν σήμερα για διευθυντικά στελέχη σε ΔΕΚΟ.

ΣΧΟΛΙΟ:
112 ήταν τα ΘΑ του Πρωθυπουργού στην ομιλία του , μπορείτα να τα μετρήσετε..
Τι μάθαμε τίποτα καινούργιο, τι ακούσαμε ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.
Απαξιώσαμε τα πάντα μέχρι την μεσογειακή δίατα.
Τέρμα τα μαστορέματα, εκτελούνται μόνο σοβαρές εργασίες.
Έχει αφιερώσει όλη τη ζωή του στην παιδεία είπε.
Δεν μας είπε σε ποιά παιδεία όμως ;
Στην ιδιωτική η στην κρατική;
Να μας πεί πόσες μέρες ο Κος Πρωθυπουργός έχει πάει σε Κρατικό Πανεπιστήμιο!!

Μάθαμε τι είναι το «one stop shop» , μέχρι τώρα ξέραμε το "one night stand".
Θα αποδείξουν στην πράξη πως λεφτά υπάρχουν. Υπάρχουν σε πολλές μεριές.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν τα βρίσκουν, να ρώταγαν καλύτερα το Uri Geller μπας και τα βρούν.

Σχόλια

  1. Ξευτηλας, κανονικα πρεπει να παρετηθει αμεσως
    και να αναλαβει ο Βενιζελος.Δεν ειπε μια καλη κουβεντα για τον τοπο,οταν τον ακουνε να μειλαει ετσι οι ξενοι αυτον που ειναι δηθεν πρωθυπουργος τις χωρας,τι σεβασμο θα μας εχουν;
    Αντε στα τσακιδια πια,ολοι αυτοι νομιζουν οτι η Ελλαδα ειναι ιδιοκτησια τους ,τα λαμογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.