Σήμερα στις 11:00 συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ


Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στις 11 το πρωί υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις του χθες με εκπρόσωπους του αγροτικού κόσμου, δήλωσε ότι «η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες οδηγεί, ήδη, την κατάσταση σε επικίνδυνο αδιέξοδο».

    Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι «εκφράσαμε από την αρχή την αντίθεσή μας με τον αποκλεισμό των δρόμων, που προκαλεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και στην τοπική και διεθνή διακίνηση αγαθών», αλλά σημείωσε ότι «πρέπει, όμως, να κατανοήσουμε ως κοινωνία, γιατί αναγκάζονται οι αγρότες να καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους κινητοποίησης και αγώνα».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένη και αποτελεσματική πολιτική στον τομέα της αγροτικής οικονομίας».

    Και συμπλήρωσε:

    «Μπορεί, λοιπόν, να διαφωνούμε με τα "μπλόκα" στους δρόμους, αλλά καταλαβαίνουμε απόλυτα τα αιτήματα και τον καημό του αγρότη. Ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου. Γι’ αυτό και οι υπουργοί του αναλώνονται σε διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις και σε προσπάθειες ανασκευής της προεκλογικής πλειοδοσίας του κ. Παπανδρέου ότι δήθεν "θα έδινε ένα δισ. ευρώ στους αγρότες". Καλώ τον πρωθυπουργό να αφήσει τις επικοινωνιακές "φιέστες" και να συντονίσει ο ίδιος έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες, καλύπτοντας σε βάθος όλα τα προβλήματα που τους αφορούν. Αυτός ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει αμέσως, χωρίς προαπαιτούμενα από καμία πλευρά και να καταλήξει σε πρακτικά αποτελέσματα. Γιατί διαφορετικά, το επικίνδυνο αδιέξοδο είναι μπροστά μας».

Σχόλια