Νέα για την Πειρατεία στο πλοίο "Navios Apollon"


Στα χέρια ένοπλων Σομαλών πειρατών έπεσε το βράδυ της Δευτέρας, ενώ έπλεε φορτωμένο λίπασμα για την Ινδία, 240 ν.μ. ανατολικά, βορειοανατολικά των Σεϋχελών, το με σημαία Παναμά, ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο "Navios Apollon", στο οποίο μόνο ο πλοίαρχος είναι Ελληνας, ενώ οι υπόλοιποι 18 ναυτικοί του είναι αλλοδαποί. Σύμφωνα με το αρχηγείο της Ελληνικής Ακτοφυλακής στο πλοίο που ανήκει στην ελληνίδα εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου, οι περίπου 10 ένοπλοι πειρατές έφτασαν με τουλάχιστον δύο ταχύπλοα σκάφη, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν το 19μελές πλήρωμα.
Το "Navios Apollon" είχε αποπλεύσει από τη Φλόριδα των ΗΠΑ,με τελικό προορισμό την Ινδία όπου και θα ξεφόρτωνε το φορτίο του. Να επισημανθεί ότι μόνο το 2008, σημειώθηκαν παγκόσμιως 293 πειρατικές επιθέσεις σε πλοία, ενώ για το πρώτο εννεάμηνο του 2009 οι επιθέσεις είναι πολύ περισσότερο από το 2008.
Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών όσο και το Committee του Λονδίνου, αλλά και οι διεθνείς εφοπλιστικές ενώσεις έχουν ζητήσει την αύξηση των πολεμικών πλοίων και περιπολιών στις ακτές της Αφρικής, ενώ οι ΗΠΑ πρόσφατα κατέθεσαν πρόταση να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση των πλοιοκτητών με τους πειρατές για την καταβολή λύτρων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια