Έδωσαν τα χέρια Βασιλακόπουλος-Γιαννάκης

Έδωσαν τα χέρια Βασιλακόπουλος-ΓιαννάκηςΣτη σημερινή (7/11) παρουσίαση του βιβλίου που δημιούργησε η συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας "Superbasket.gr" με τίτλο "Τα καλύτερά μας χρόνια – 30 χρόνια Εθνική ομάδα μπάσκετ" συνέβη ένα… κοσμοϊστορικό γεγονός: Ο πρόεδρος της FIBA Europe Γιώργος Βασιλακόπουλος (που προλόγισε το βιβλίο μαζί με τον διεθνή σέντερ Γιάννη Μπουρούση) και ο προπονητής του Ολυμπιακού Παναγιώτης Γιαννάκης έδωσαν τα χέρια έπειτα από... 21 μήνες!

Την εκδοτική προσπάθεια τίμησαν με την παρουσία τους ο Γιώργος Κολοκυθάς, ο Ανδρέας Μιαούλης, ο Τάκης Τσαγκρώνης, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο Νίκος Φιλίππου, ο Σταύρος Ελληνιάδης, ο Δημήτρης Μπασιούρης, ο Χρήστος Σταυρόπουλος, ο Θόδωρος Βιδάλης, ο Γιώργος Κονδύλης, ο Σωτήρης Κολοσούσας, ο Νίκος Ζαβλανός, ο Γιάννης Παπαγεωργίου, ο Γιώργος Αλεξόπουλος, η Τάνια Μερίκα, ο Θανάσης Παπαδημητρίου, ο Γιώργος Κόνιαρης, η Κατερίνα Σωτηρίου, η Ζωή Κεχαγιά, ο Δημήτρης Λεγάκης, ο Δημήτρης Πέτρου, ο Σπύρος Κάρδαρης, ο Γιώργος Θεολογίτης, ο Τάκης Άκελ, ο Χρήστος Χατζηχρήστος και ο Θοδωρής Μπαλντάσης.

Στο πάνελ είχε προγραμματιστεί να βρίσκεται και ο διεθνής γκαρντ Βασίλης Σπανούλης, αλλά μετά τον χθεσινό (6/11) αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, οι Πράσινοι, οι οποίοι δεν είχαν πολλά περιθώρια δεδομένου ότι ακολουθεί η ευρωπαϊκή αναμέτρηση με τη Χίμκι στη Μόσχα, πραγματοποίησαν προπόνηση το πρωί της Δευτέρας και ήταν αδύνατο να παρευρεθεί ο "Kill Bill". Τον συντονισμό ανέλαβε ο συνάδελφος Βαγγέλης Ιωάννου.

Ο κύριος Βασιλακόπουλος έκανε και μια παρατήρηση προς τους συντάκτες του βιβλίου, το οποίο έχει πέσει στα χέρια μας εδώ και αρκετό καιρό και μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι αποτελεί το καλύτερο δώρο –ειδικά τώρα που έρχονται και Χριστούγεννα- που θα μπορούσε να κάνει κάποιος γονιός στο παιδί του, ωθώντας το παράλληλα και στον αθλητισμό. "Δεν πρέπει να λέτε και να γράφετε… ο Διαμαντίδης, ο Παπαλουκάς και η παρέα τους ή παλαιότερα ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και η παρέα τους. Τι θα πει η παρέα τους; Υπάρχει ομάδα και όλοι έχουν συνεισφέρει στις επιτυχίες, που αναφέρονται σε αυτό το βιβλίο. Ετσι δεν είναι, Παναγιώτη;", υπέβαλε το ρητορικό ερώτημα προς τον Παναγιώτη Γιαννάκη (που καθόταν στο ακροατήριο) για να απαντήσει ο "δράκος": "Πολύ σωστά. Η ομάδα είναι πάνω από όλα".

Αυτός ο σύντομος διάλογος ήταν αρκετός για να σπάσει ο πάγος, που είχε αναχθεί σε παγόβουνο μετά τη συμφωνία του Γιαννάκη με τον Ολυμπιακό τον Φεβρουάριο του 2008. Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, μάλιστα, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν χειραψία δίνοντας τέλος στην περίοδο ψυχρότητας.

Aπό: http://www.sport24.gr/html/ent/880/ent.331880.asp

Σχόλια