Ο Καίσαρας και η Γυναίκα του και τα "Ξαδερφοκούμπαρα"




ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2009

 Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ
ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ
(Ακολουθεί απόσπασμα)

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Σε απογευματινή εφημερίδα σήμερα αναφέρεται ότι ο νέος πρόεδρος του Κτηματολογίου έχει συγγενική σχέση με τον υφυπουργό κ. Μανιάτη. Αποτελεί θέμα αυτό για την κυβέρνηση;


ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Υπάρχει ένα δημοσίευμα, στο οποίο ως κυβέρνηση απαντάμε: Πρώτα απ` όλα, η επιλογή του κ. Αρβανίτη, του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κτηματολογίου, δεν έγινε από τον κ. Μανιάτη, έγινε από την αρμόδια υπουργό κ. Μπιρμπίλη. Δεν έχει καμία ανάμειξη ο κ. Μανιάτης. Ο κ. Μανιάτης, όταν πληροφορήθηκε ότι έγινε η επιλογή, ενημέρωσε την κ. Μπιρμπίλη για τη σχέση που υπάρχει μεταξύ τους, θέτοντας θέμα ότι μπορεί να υπάρξει κάποια παρερμηνεία. Παρόλα αυτά, επειδή ο κ. Αρβανίτης επελέγη, μέσω της ανοιχτής διαδικασίας επιλογής στελεχών, με ένα αξιολογότατο βιογραφικό, η αρμόδια υπουργός έκρινε ότι δεν συνιστά αιτία υπαναχώρησης, λόγω της υφιστάμενης σχέσης. Ούτως ή άλλως, για το παρεμπίπτον ζήτημα ότι η σύζυγός του, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, συμμετέχει σε κατασκευαστική εταιρεία, πριν από την ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Αρβανίτη, έχει αποχωρήσει από την εταιρεία και κατέθεσε το πτυχίο της. Εδώ έχουμε να πούμε ότι η διαφορά που έχουμε με τη Νέα Δημοκρατία είναι τεράστια. Εμείς ανοίγουμε τη διαδικασία επιλογής άξιων στελεχών για τη διοίκηση. Δεν επιλέγουμε τα στελέχη, με βάση τη συγγενική σχέση που έχουν με πρόσωπα και υπουργούς και φυσικά, δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία εκμετάλλευση τέτοιας σχέσης.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Ωστόσο, και έτσι να είναι όπως τα λέτε, δεν ισχύει για εσάς και δεν πρέπει να ισχύει αυτό για τη γυναίκα του Καίσαρα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς, όπως είπα προηγουμένως, έχουμε ανοίξει τη διαδικασία. Μέσω ανοιχτής διαδικασίας επιλέγουμε τα στελέχη και δεν μπορούμε να αποκλείουμε άξια στελέχη για τέτοιους λόγους, όταν μάλιστα υπάρχει διαρκής και δημόσιος έλεγχος για τη συμπεριφορά τους.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Αυτό δεν είναι αποδείξιμο, όμως. Έγκειται στην καλή σας θέληση. Εκεί μας παραπέμπετε.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις αρχές για τις οποίες δεσμεύτηκε πριν από τις εκλογές και δεσμεύεται μέχρι και σήμερα.

Σχόλιο:
Τελικά από ποιόν και πώς έγινε η επιλογή του Κου Αρβανίτη;
Ποιός είναι υπέυθυνος για την επιλογή;
Ποιά είναι η πιθανότητα ένας υποψήφιος, να έχει συγγενική σχέση με τον υφυπουργό που θα είναι άμεσος προιστάμενος του και να είναι και ο "Καλυτερότερος", ο Άριστος.
Τα "Ξαδερφοκούμπαρα" είναι εδώ και έρχονται για να ενισχύσουν τους οικογενειακούς και λοιπούς θεσμούς...


Σχόλια