"Εκλογές τον Μάρτιο",,,Άρχισαν τα Όργανα"...

Εκλογές τον Μάρτιο πρότεινε στη ΝΔ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης.
«Παίρνω το περίστροφο, που κράδαινε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν τις εκλογές. Δεν λέω κάτι το διαφορετικό. Δεν κερδίσατε εσείς τις εκλογές. Τις έχασε ο Καραμανλής που τώρα έχει φύγει και κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Εσείς λέγατε πρώτα εκλογές και μετά Παπούλιας. Κι εγώ λέω ναι στον Κάρολο Παπούλια μετά όμως τις εκλογές. Το αν θα πιάσει την ευκαιρία η ΝΔ, αυτό αφορά εκείνη», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι η οικονομία βρίσκεται σήμερα σε ανήκεστο βλάβη και χρειάζονται ριζοσπαστικές αποφάσεις που δεν λαμβάνονται για λόγους πολιτικού κόστους. Είπε ότι θα πρέπει να εξετασθεί με μεγάλη προσοχή το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων ο αριθμός των οποίων είναι υπερβολικά μεγάλος και δεν νοείται να αυξηθεί περισσότερο, ενώ δεν απέκλεισε πάγωμα ή μείωση μισθών αν αυτό είναι απαραίτητο.
Παράλληλα, ζήτησε να δοθεί βάρος στις επενδύσεις που δεν έρχονται στην Ελλάδα, όπως τόνισε, λόγω της μεγάλης διαφθοράς, της συχνής αλλαγής του φορολογικού πεδίου και την έλλειψη της απαιτούμενης εργασιακής ειρήνης. Τέλος, επανέλαβε την πάγια πρότασή του στη φάση της κρίσης να μην ληφθεί υπόψη το «πόθεν έσχες» και τα τεκμήρια και να πέσουν τα συσσωρευμένα χρήματα της παραοικονομιάς στην αγορά.
Παρεμβαίνοντας, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης τόνισε ότι η χώρα έχει μία κυβέρνηση με ισχυρή και νωπή εντολή να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και δημοσιονομικής ισορροπίας, αναφορά στην οποία απάντησε ο κ. Καρατζαφέρης καλαώντας την κυβέρνηση να μην επαναπαύεται «γιατί μπορεί να γίνουν εκλογές τον Μάρτιο, εκτός αν κάποιοι σας τη χαρίσουν, όπως έκαναν το 1995 και σας άφησαν στην κυβέρνηση δέκα χρόνια».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής είπε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ «ότι συνεχίζεται το σήριαλ της πολυκατοικίας με αναταραχή όμως και με κάποιους να αναζητούν νέους ρόλους και να κρατούν το καρότο του Μαρτίου»: «Η ΝΔ, ως γνωστόν έχει ήδη δεσμευθεί για τον Κάρολο Παπούλια, όπως και το ΠΑΣΟΚ. Αναμένω και τη δική σας και μάλιστα σύντομα».

Σχόλια:
"Άρχισαν τα όργανα"....

Σχόλια