θα παραμείνουν, δεν θα φορολογηθούν, τα επιδόματα των ιπταμένων μας.


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Αθήνα 22-12-2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη κατά την επίσκεψη του στην 130 Σμηναρχία Μάχης Πολεμικής Αεροπορίας στη Λήμνο.

        «Είναι για μένα ιδιαίτερη τιμή που βρίσκομαι σήμερα στην αεροπορική βάση στη Λήμνο, εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Επισκέπτομαι, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο κ. Ιωάννη Γιάγκο μονάδες που βρίσκονται στη Λήμνο και βρίσκομαι εδώ ανάμεσα στους πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Θέλω, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του ελληνικού λαού και της Κυβέρνησης μας, να τους ευχαριστήσω για το εθνικό έργο που επιτελούν, γιατί αξίζουν ιδιαίτερων συγχαρητηρίων. Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες υπερασπίζονται τα εθνικά μας συμφέροντα, την εθνική κυριαρχία και την εθνική ασφάλεια της χώρας. Διαπίστωσα ότι βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ηθικού καθώς και υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας. Θέλω να διαβεβαιώσω όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις, τον ελληνικό λαό και την τοπική κοινωνία της Λήμνου, ότι δεν θα φεισθούμε προσπαθειών αλλά και χρημάτων προκειμένου να κρατάμε πάντα τις Ένοπλες Δυνάμεις σε ένα υψηλό επίπεδο ώστε να διασφαλίζουν πάντα το αίσθημα εθνικής ασφάλειας που έχει ανάγκη ο τόπος, που έχουν ανάγκη οι πολίτες, ιδιαίτερα στα ακριτικά νησιά. Γιατί η Λήμνος, βρίσκεται ανάμεσα στα ακριτικά νησιά σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη στρατηγική θέση. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο χάρτη για να δει τη στρατηγική σημασία της Λήμνου.
  Η Κυβέρνησή μας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να υπερασπιστούμε τις εργασιακές σχέσεις, τις συνθήκες εργασίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού, όπως επίσης, παρά τις δύσκολες συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης θα ενισχύσουμε με κάθε τρόπο τις Ένοπλες Δυνάμεις και την εθνική άμυνα της χώρας.

Ευχαριστώ και πάλι τους πιλότους μας γι’ αυτή την εθνική αποστολή που έχουν αναλάβει και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι είμαστε δίπλα τους ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Να τους ευχηθώ να έχουν πάντα καλές πτήσεις, να έχουν καλές επιστροφές στη βάση τους. Να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλή χρονιά στο πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τους ένστολους πολίτες, κληρωτούς αλλά και στους πολίτες της Λήμνου, οι οποίοι στέκονται δίπλα σε αυτό το δύσκολο έργο που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Θέλω επίσης να πω, με την ευκαιρία αυτή, και το είπα ήδη και στους πιλότους μας, ότι η Κυβέρνησή μας θα υπερασπιστεί τα επιδόματα που παίρνουν. Αναγνωρίζουμε το δύσκολο έργο τους, θα παραμείνουν τα επιδόματά τους, δεν θα φορολογηθούν, δεν θα καταργηθεί δηλαδή η αυτοτελής φορολόγηση για τα επιδόματα των ιπταμένων μας. Και είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι στην Πολεμική Αεροπορία για να δείξουμε την ευγνωμοσύνη για ό,τι κάνουν για την εθνική ασφάλεια της χώρας, για ό,τι κάνουν για να είναι πάντα η πατρίδα μας ισχυρή, αξιόπιστη και εθνικά υπερήφανη.»

Σχόλια