Βατικανό: Οι ομοφυλόφιλοι δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών


Οι ομοφυλόφιλοι και οι τρανσέξουαλ "δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών", δήλωσε σήμερα ο καρδινάλιος Χαβιέρ Λοζάνο Μπαραγκάν, πρώην "υπουργός Υγείας" του Βατικανού, προσθέτοντας ότι "παρόλα αυτά είναι άνθρωποι και γι' αυτό πρέπει να τους σεβόμαστε".
"Οι τρανσέξουαλ και οι ομοφυλόφιλοι δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών και δεν το λέω εγώ, αλλά ο Απόστολος Παύλος", δήλωσε ο καρδινάλιος, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο Ansa.
"Δεν γεννιούνται ομοφυλόφιλοι, αλλά γίνονται. Για διαφορετικούς λόγους, εξαιτίας της παιδείας, επειδή δεν έχουν αναπτύξει την ταυτότητά τους κατά την διάρκεια της εφηβείας. Ίσως να μην φταίνε, αλλά το να πηγαίνουν ενάντια στην φύση και την αξιοπρέπεια του σώματος προσβάλει τον θεό", πρόσθεσε.
Ο καρδινάλιος αναφέρθηκε σε ένα χωρίο από την προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου όπου αναφέρεται σε "ατιμωτικά πάθη" και ότι "κατακάηκαν από το πάθος τους ο ένας προς τον άλλο, αρσενικοί με αρσενικούς". (1:26-27)
"Η ομοφυλοφιλία είναι λοιπόν αμαρτία, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί καμία μορφή διάκρισης. Μόνο ο θεός έχει το δικαίωμα να κρίνει. Εμείς στη Γη δεν μπορούμε να τους καταδικάσουμε, αφού ως άνθρωποι έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα. Είναι άνθρωποι και γι' αυτό πρέπει να τους σεβόμαστε", κατέληξε ο καρδινάλιος.

Πηγή:AΠΕ

Σχόλια