Όλα στο Διαδίκτυο, Όλα στο Φώς..


Εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, το νομοσχέδιο για τη δημοσίευση όλων των αποφάσεων κάθε κρατικής αρχής και φορέα του κράτους στο διαδίκτυο. «Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για αυστηρούς κανόνες. Όλα στο φως, όλα στην κρίση του πολίτη», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την ανάρτηση όλων των διοικητικών πράξεων στο διαδίκτυο, όπως και των προϋπολογισμών, ισολογισμών και δαπάνες των διαφόρων υπηρεσιών.
Ο υπουργός Εσωτερικών, τόνισε ότι ο πολίτης θα έχει πρόσβαση σε όλους τους διορισμούς, τη συγκρότηση επιτροπών και τις αμοιβές των μελών τους.
«Θέλουμε να γνωρίζει ο πολίτης πού πάνε τα λεφτά του ελληνικού λαού», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Σήμερα κάνουμε σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της διαφάνειας, δίνουμε καίριο πλήγμα στη διαφθορά της χώρας μας. Είναι ένας νόμος που δεν κοστίζει τίποτα όμως συμβάλλει στην προσπάθειά μας της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος».

Σχόλιο :
Το πρόβλημα Κοι του ΠΑΣΟΚ δεν είναι να ενημερωνόμαστε μετά, δηλαδή κατόπιν εορτής αλλά έγκαιρα και πριν γίνει κάτι.
Επίσης σχολιάζοντας τη ρήση "Σήμερα κάνουμε σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της διαφάνειας, δίνουμε καίριο πλήγμα στη διαφθορά της χώρας μας", θα ήθελα να ρωτήσω,  η διαφθορά έχει να κάνει με τις αποφάσεις και διοικητικές πράξεις;
Επειδή θα δημοσιεύονται όλες οι αποφάσεις τι θα αλλάξει, απλά ο πολίτης θα έχει πρόσβαση στην πληροφορία και ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
Το θέμα είναι να λαμβάνονται υπόψη σοβαρά τα σχόλια των πολιτών, αυτό που λέτε εσείς διαβούλευση, εμείς το λέμε "συμμετοχή".
Επίσης ότι δημοσιεύεται είναι και εγκεκριμένο-δεδομένο και δεν μπορεί κατα πάσα πιθανότητα να ανακληθεί.
Αναφέρθηκε ότι είναι ανέξοδο το μέτρο-νόμος δημοσίευσης "των πάντων" στο Διαδίκτυο.
Ουδέν ανακριβέστερο, για να οργανωθούν ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες και να αποκτήσουν αυτή την δυνατότητα, απαιτούνται αρκετές χιλιάδες, να μην πω εκατομμύρια, ευρώ σε εξοπλισμό και λογισμικό.
Κοιτάξτε να φτιάξετε τις ιστοσελίδες των νεοσύστατων υπουργείων και τα οργανογράμματα πρώτα..

Είδαμε τι έγινε με την περίφημη και κωμικοτραγική διαδικασία πρόσληψης των Γραμματέων.
Διαπιστώσαμε το πώς λειτουργεί ο μηχανισμός ελέγχου (αν υπάρχει) στην πιο πάνω περίπτωση.
Όλα τα αναφερθέντα στο Υπουργικό Συμβούλιο στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ήταν και με την προηγούμενη κυβέρνηση διαθέσιμα ηλεκτρονικά (ΦΕΚ, προκηρύξεις διαγωνισμών, προμηθειών, προϋπολογισμός, Εγκύκλιοι κλπ).
Μπορεί να μην ήταν σωστά οργανωμένο το σύστημα η να πλήρωνες για τα ΦΕΚ, όμως τα έβρισκες.
Κοιτάξτε να προσλάβετε τους απαραίτητους για την λειτουργία του κράτους ανώτατους λειτουργούς (Περιφερειάρχες, Γραμματείς, Πρόεδροι οργανισμών κλπ) και αφήστε τα "παραμύθια"
 

Σχόλια