Ευτυχώς υπάρχει ο "Αη Νικόλας" ο Προστάτης των Ναυτικών


Έχουμε αν όχι τον μεγαλύτερο, έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους στον κόσμο. Σε έναν κόσμο που αλλάζει, σε έναν κόσμο που καθημερινά εμφανίζονται νέα δεδομένα και απειλές.
Δεν είναι λίγα τα περιστατικά της πειρατείας και επιθέσεων εναντίον πλοίων, σε όλο τον κόσμο. Είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα που οι διεθνείς οργανισμοί (ΝΑΤΟ και Ε.Ε), έχουν συστήσει ειδικές ομάδες προστασίας και καταστολής.
Επίσης αρκετά είναι και τα περιστατικά ατυχημάτων, όπως αυτό που ζήσαμε προχτές με την τραγωδία στο "Aegean Wind"
Tι έκανε η νέα κυβέρνηση για αυτά που αναφέραμε πιο πάνω;
Στο όνομα της αναδιοργάνωσης, των αλλαγών και των "πειραματισμών" καταργήθηκε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Καταργήθηκε και εντάχθηκε σε ένα Υπουργείο "τέρας" (Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας), με τεράστιες αρμοδιότητες που δεν είναι και σαφώς καταγεγραμμένες και καθορισμένες.
Δείτε την ενημέρωση που παρείχε το γραφείο τύπου (του  Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας) σχετικά με την τραγωδία του "Aegean Wind".
" Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Τ. Κατσέλη με αφορμή το τραγικό συμβάν του πλοίου AEGEAN WIND στη Βενεζουέλα, έκανε την ακόλουθη δήλωση":
«Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για την απώλεια των Ναυτικών μας, Ελλήνων και αλλοδαπών και την αμέριστη συμπαράστασή μου στις οικογένειές τους».
( Η ανακοίνωση τύπου στο link http://tidis.yen.gr/ ) .
Τουλάχιστον υπάρχει και ο Αη Νικόλας ο προστάτης των Θαλασσών και προστατεύει τους Ναυτικούς μας.
Τον Άγιο Νικόλαο, ευτυχώς, δεν μπορούν ούτε να τον "καταργήσουν", ούτε να τον "αντικαταστήσουν"....




Σχόλια