Πρώτες Δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά την σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2009
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά το τέλος της σύσκεψης των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θεωρώ ότι είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού το γεγονός ότι, σε συγκεκριμένες προτάσεις, που έκανε ο Πρωθυπουργός, για το μεγάλο θέμα της διαφθοράς και της διαφάνειας, είχα τη δυνατότητα να συμφωνήσω. Όπως και το γεγονός ότι σε δικές μου αρκετές προτάσεις, συμφώνησε ο Πρωθυπουργός.
Όλοι όσοι συμμετείχαν σήμερα στη συζήτηση αυτή, συμφώνησαν σε αρκετές από τις προτάσεις που συζητήθηκαν.
Θα πω ότι για να είναι ένας πολιτικός αυστηρός στους Νόμους που φτιάχνει, πρέπει πρώτα να είναι αυστηρός με τον εαυτό του. Και αξιόπιστος ο ίδιος.
Θα ήταν αφύσικο, για παράδειγμα, εμείς να ζητάμε διαφάνεια από τον πολίτη και να κρυβόμαστε, όταν πρόκειται για το δικό μας εαυτό να φανούμε διαφανείς.
Το παράδειγμα το οποίο μου έρχεται αμέσως στο νου και στο οποίο συμφωνήσαμε σήμερα όλοι, είναι εκείνο του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Στο Νόμο περί ευθύνης Υπουργών όλοι δεχτήκαμε ότι πρέπει οι παραγραφές των αδικημάτων να εξισωθούν ανάμεσα στον πολιτικό και στον πολίτη.
Επομένως, ιδού, για μένα ένα σημαντικό βήμα που έγινε σήμερα. Αλλά θα σας παρακαλούσα να παρακολουθήσετε τις εκτενείς δηλώσεις τις οποίες θα κάνω σε λίγο».

Σχόλια