Σε ύφεση ο Ιός. Ελάχιστη η ανταπόκριση στον εμβολιασμό


Στη χώρα μας 53 άνθρωποι, έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού της νέας γρίπης. Ωστόσο, από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες, θεωρούν ότι ο ιός περνά σε φάση ύφεσης. Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι δεν θα διατεθούν τα οκτώ εκατομμύρια εμβόλια που έχει παραγγείλει, λόγω μικρής ανταπόκρισης του κόσμου στον εμβολιασμό και προσπαθεί να βρει τρόπους ακύρωσης της παραγγελίας.
Σε ύφεση ο ιός
Οι επιστήμονες τονίζουν ότι ο ιός της νέας γρίπης στην Ελλάδα περνά στη φάση ύφεσης. Αυτό προκύπτει από τον μειωμένο αριθμό των κρουσμάτων που ζητούν ιατρική βοήθεια, αλλά και από την σταθεροποίηση των απουσιών στα σχολεία. Θα χρειαστούν όπως λένε άλλες 5 εβδομάδες για να ολοκληρώσει το κύκλο του το πρώτο πανδημικό κύμα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλα τέτοια κύματα. Μέχρι σήμερα, 53 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, εξ αιτίας του εν λόγω ιού. Βεβαίως, το υπουργείο υγείας προχωρά στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού ως το τέλος του χρόνου, ώστε να ανοίξουν 61 μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλη τη χώρα.

Ελάχιστη η ανταπόκριση στον εμβολιασμό Η Ελλάδα διαθέτει 3.636.700 δόσεις του πανδημικού εμβολίου καταπολέμησης της νέας γρίπης, όπως είπε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ "Πρώτη γραμμή" η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Από τις δόσεις αυτές, έχουν χρησιμοποιηθεί περίπου το ένα τέταρτο και ήδη οι παράγοντες του υπουργείο εκτιμούν ότι θα μείνουν αχρησιμοποίητα αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες εμβόλια. Ως και τις 17 Δεκεμβρίου είχαν εμβολιαστεί λιγότεροι από 340.000 πολίτες, αριθμός πολύ χαμηλός σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας. Πλέον, στην Αριστοτέλους, μελετούν ήδη με ποια νόμιμη διαδικασία θα "παγώσουν" την δεύτερη παραγγελία των 8 εκατομμυρίων εμβολίων.
Κλείσιμο τμημάτων και σχολείων λόγω γρίπης από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου Σύμφωνα με την ενημέρωση των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την καταγραφή κρουσμάτων γρίπης Η1Ν1 και περιστατικών με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, αποφάσισε την παύση λειτουργίας τμημάτων και τάξεων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και σχολείων, από Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009 και για 7 ημέρες. Συγκεκριμένα, κλειστά θα είναι: Δημοτικά Σχολεία: § 76ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών § 138ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών § 33ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών: Τμήμα Γ1 § 173ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών § 16ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου: Τμήμα Α1 § 11ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης: Τμήματα Α3, Ε2 § 2ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού: Τμήμα ΣΤ2 § 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής: Τμήμα Δ2 § 17ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου: Τμήμα Γ § 12ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου: Τμήμα Ε3 § 12ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ηρακλείου: Τμήμα Γ2 § 11ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης § 4ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας: Τμήμα Α1 § 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας: Τμήμα Α2 & § 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω Γυμνάσια: β’ 1ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου: Τμήμα Γ6 Λύκεια: § 17ο ΓΕΛ Αθηνών: Τμήματα Γ1, Γ3 § 2ο ΓΕΛ Βύρωνα: Τμήμα Γ1 § ΕΠΑΣ Γαλατσίου: Τμήμα ΑΑΚ2 § 5ο Λύκειο Χαλανδρίου § 2ο ΓΕΛ Μοσχάτου: Τμήματα Α3, Α4 § 2ο ΕΠΑΛ Νέας Σμύρνης: Τμήμα ΒΕ & § 4ο ΓΕΛ Γλυφάδας: Τμήμα Γ2.
Τρία κρούσματα γρίπης στην Αχιλλοπούλειο και στην Αμπέτειο Σχολή Καΐρου Κλειστά παραμένουν από την Πέμπτη 17/12 και μέχρι τις 11 Ιανουαρίου του νέου έτους, τα ελληνικά εκπαιδευτήρια Καΐρου, λόγω της εκδήλωσης τριών κρουσμάτων της γρίπης σε μαθητές που φοιτούν εκεί. Πρόκειται για την Αχιλλοπούλειο Σχολή [Δημοτικό Σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου] και την Αμπέτειο Σχολή [Γυμνάσιο και Λύκειο] της Μονής Σινά, τα οποία στεγάζονται στο Σπετσεροπούλειο κτίριο στην Ηλιούπολη του Καΐρου και όπου διδάσκονται περίπου 120 παιδιά. Μεταξύ των μέτρων που έλαβε άμεσα η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, συμπεριλαμβάνεται και η οργάνωση ειδικού τμήματος για τη νέα γρίπη στο Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου. Τις δραστηριότητές του -για τους ίδιους λόγους- διέκοψε για ένα μήνα και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Καΐρου.
ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-105,8 / ΝΕΤ / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια