Συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ


Υπό την προεδρία του κ. Αντώνη Σαμαρά, συνέρχεται στις 10 το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με θέμα την ελληνική οικονομία και την παγκόσμια οικονομική κρίση. Στην συνεδρίαση έχουν κληθεί να αναπτύξουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων.
"Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία, οι Έλληνες πολίτες περίμεναν να ακούσουν από τα χείλη του την ανακοίνωση ενός πλήρους και εμπεριστατωμένου σχεδίου εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την κρίση", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στους παραγωγικούς φορείς.
Ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για "εκθέσεις ιδεών και διακηρύξεις αφηγηματικού χαρακτήρα" και κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι "επιλέγει την απραξία και την αδράνεια ή στην καλύτερη περίπτωση την αοριστία, την ώρα που όλοι του ζητούν να ανακοινώσει ολοκληρωμένα μέτρα στήριξης της οικονομίας, τα οποία θα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δημιουργεί κλίμα πολιτικής παθογένειας και στέλνει λανθασμένα μηνύματα στις αγορές".
"Η κυβέρνηση πρέπει να βρει το πολιτικό θάρρος να αποδεσμευτεί από τις προεκλογικές υποσχέσεις και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Πρέπει παράλληλα να παρουσιάσει άμεσα και όχι τον Μάρτιο, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάπτυξης και σταθεροποίησης της οικονομίας. Σε μια τέτοια προσπάθεια που συνδυάζει την ανάπτυξη με την σταθεροποίηση, η κυβέρνηση θα μας βρει στο πλευρό της. Μόνον έτσι θα πειστούν οι αγορές ότι υπάρχει εθνικό και αξιόπιστο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση", υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Νέοι τομεάρχες
Tα πρώτα βήματα για τη συγκρότηση της «σκιώδους» κυβέρνησης της Ν.Δ. έκανε ο Α Σαμαράς. Ο πρόεδρος του κόμματος, o οποίος κρατά τον τομέα της Οικονομίας με δυο αναπληρωτές, πρότεινε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την Ντόρα Μπακογιάννη στην πρώην υπουργό, τον τομέα της Παιδείας και του Πολιτισμού αλλά εκείνη δεν τον αποδέχθηκε.
Δεν ανακοινώθηκε ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας και Πολιτισμού στον οποίο ο κ. Σαμαράς φαίνεται να αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού τον συνένωσε και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι τομείς.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ρηγίλλης «Με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ανατίθενται καθήκοντα υπευθύνων Τομέων Πολιτικής Ευθύνης (Τομεαρχών) στα ακόλουθα στελέχη του κόμματος:
- Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών στο Δημήτρη Αβραμόπουλο,
- Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Άμυνας στον Κώστα Τασούλα,
- Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο Γιάννη Βρούτση (Βουλευτή Κυκλάδων),
- Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στον Κωστή Χατζηδάκη,
- Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης στο Χρήστο Ζώη και ο
- Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη στον Νίκο Δένδια.
Τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας αναλαμβάνει προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς. Ως αναπληρωτές του στον Τομέα ορίστηκαν οι βουλευτές Χρήστος Σταϊκούρας (Οικονομική Πολιτική) και Θόδωρος Καράογλου (Φορολογία)».
Η απόφαση του κ. Σαμαρά να αναλάβει τον τομέα της Οικονομίας προσωπικά σηματοδοτεί την βαρύτητα που αποδίδει ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην οικονομία η οποία διέρχεται μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση.

Σχόλια