"Συνεννόηση στα μεγάλα ζητήματα"


"Η Νέα Δημοκρατία επιδίωκε και επιδιώκει, πάντοτε, τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν όλους τους πολίτες και καθορίζουν την πορεία του Τόπου. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να ακολουθήσει πρακτικές άρνησης και αντίδρασης, όπως γινόταν, σχεδόν μόνιμα, από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτονόητο ότι θα προσέλθει στο διάλογο και θα συνεισφέρει ουσιαστικά σε αυτόν", δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, σχετικά με τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη είχε σειρά συναντήσεων με κεντροδεξιούς ηγέτες.
Συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπορίσοφ, τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν,τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Φρέντικ Ράινφελντ, τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφερντ Μαρτένς. Οι ξένοι ηγέτες ρωτούσαν τον κ. Σαμαρά για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Ο Α. Σαμαράς επιδίωξε να στηρίξει την εικόνα της εθνικής οικονομίας: Ενδεικτικό του κλίματος για την ελληνική οικονομία ήταν συνέντευξη της κας Άγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου, που ανέφερε ότι "αυτό που συνέβη σε μια χώρα επηρεάζει και τις υπόλοιπες. Και γι΄αυτό έχουμε όλοι ευθύνη".


 Στο θέμα της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο Πρόεδρος Μπαρόζο, ο οποίος νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά.
"Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξήγησαν στην Ελλάδα ποιες προσπάθειες πρέπει να κάνει για το καλό της και για την βελτίωση των δημόσιων οικονομικών της. Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα πάρει τα μέτρα για το συμφέρον της και για το συμφέρον της Ευρωζώνης και έχουμε τους μηχανισμούς να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά της", ανέφερε ο Μπαρόζο.

Από: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Σχόλια