"Aπαιτείται ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, με συγκεκριμένους στόχους"


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχω ζητήσει από τον κ. Προβόπουλο να έχω την τακτική του ενημέρωση για τα ζητήματα της ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας στην οικονομία.
Είχαμε σήμερα τη δυνατότητα και συζητήσαμε σε βάθος τα θέματα τα οποία απασχολούν την Ευρώπη, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσεως, αλλά ιδιαίτερα βέβαια τα ζητήματα τα οποία απασχολούν την Ελλάδα.
Ενημερώθηκα πλήρως. Τον ευχαριστώ για αυτό.
Η αίσθησή μου είναι ότι απαιτείται ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, με συγκεκριμένους στόχους, και η κοστολόγηση αυτών των στόχων για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση, πρόγραμμα –επαναλαμβάνω- ρεαλιστικό, το οποίο θα συνδυάζει τη σταθερότητα της οικονομίας με την ανάπτυξή της.
Κάθε μέρα που περνάμε με κυβερνητική απραξία και αδράνεια, κάθε μέρα που η κυβέρνηση, μέσα από την αναβλητικότητά της, στέλνει διεθνώς τα λάθος μηνύματα είναι ημέρα σε βάρος της οικονομικής εξέλιξης των πραγμάτων. Είναι σε βάρος του τόπου.
Τις συγκεκριμένες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας θα τις εκφράσω μεθαύριο στη συζήτηση στη Βουλή, αλλά θέλω να γίνει γνωστό ότι εκεί που συμφωνούμε θα λέμε ότι συμφωνούμε, εκεί που έχουμε διαφορετική αντίληψη θα προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα και στη συγκεκριμένη περίπτωση μέτρα εξόδου από την κρίση.
Θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω τον κ. Γ. Προβόπουλο για την καλοσύνη του και για την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση που είχα».

Σχόλιο:
Μεθαύριο τα σπουδαία....

Σχόλια