Τελικά απειλείται η εθνική κυριαρχία, ή όχι;

papabr
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ο  Γ. Παπανδρέου εμφανίσθηκε αποφασισμένος να προωθήσει το πρόγραμμα της κυβέρνησής του ταχύτερα από ό,τι αρχικά σχεδίαζε, διέψευσε τις φήμες για πάγωμα μισθών στο δημόσιο, αρνήθηκε ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και δεσμεύθηκε για βαθιές τομές, αλλά όχι αντιλαϊκά μέτρα.
Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και η χώρα επιβάλλουν πολλά μέτρα τα οποία σχεδιάζονταν να εφαρμοστούν σε βάθος διετίας ή τετραετίας, να υλοποιηθούν, τελικά, νωρίτερα, προκειμένου να επιστρέψει η οικονομία σε αναπτυξιακή πορεία. «Οι πολύ μεγάλες αλλαγές θα γίνουν το 2010», τόνισε.
«Πείσαμε τους υπόλοιπους εταίρους με ό,τι λέει το πρόγραμμά μας, τα υπόλοιπα είναι φιλολογίες», σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη αποστροφή για «απειλή της εθνικής κυριαρχίας», διευκρίνισε ότι αυτή ήταν αναφερόταν στην επιτήρηση της εθνικής οικονομίας από την ΕΕ.
Όλοι θυμούνται όμως ότι μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε το δημοσιονομικό αδιέξοδο ως απειλή για την εθνική κυριαρχία της χώρας, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι ευθύνεται για την κατάσταση αυτή, γιατί «εξέθεσε την Ελλάδα στις πιέσεις των διεθνών πιστωτών της και την παρέδωσε με μειωμένη εθνική κυριαρχία».
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην φορολογική μεταρρύθμιση που θα γίνει με ένα «διάφανο φορολογικό νομοσχέδιο (…) που θα δημιουργήσει μία άλλη κουλτούρα φορολογικής συνείδησης». Ενώ προανήγγειλε και δραστική συρρίκνωση του κράτους. «Έχουμε πέντε επίπεδα διοίκησης, κεντρική, περιφερειακή, νομαρχιακή, σε μερικές περιοχές επαρχιακή, καθώς και τοπική», σημείωσε. Στόχος της κυβέρνησης είναι αυτά να μειωθούν σε τρία, προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία και η σπατάλη. «Είναι μία μεγάλη επανάσταση… είμαστε αποφασισμένοι να τα κάνουμε», είπε.
Σε απάντηση των δηλώσεων του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας,  Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Ο κ. Γ. Παπανδρέου, για μια ακόμα φορά, υπέπεσε στο σφάλμα να επαναλάβει τον κακό του εαυτό. Την ώρα που ο Ελληνικός λαός και μαζί του οι Ευρωπαίοι εταίροι μας περίμεναν την εξαγγελία ενός πλήρους και συγκεκριμένου σχεδίου εξόδου της Ελληνικής οικονομίας από την κρίση, ο Πρωθυπουργός αναλώθηκε είτε σε γενικόλογες αναφορές και ευχολόγια θεωρητικού χαρακτήρα, είτε σε πολιτικές επιθέσεις σε βάρος των κυβερνήσεων της Ν.Δ. Προφανώς ο κ. Παπανδρέου αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η προεκλογική περίοδος των υποσχέσεων άνευ αντικρύσματος έχει παρέλθει οριστικά.
Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα. Η ώρα της ευθύνης.
Και εκείνος που πρέπει – επιτέλους- να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, προχωρώντας άμεσα στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων αποφάσεων για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας.
Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι περιμένει από την κυβέρνηση να πράξει το καθήκον της απέναντι στον τόπο.
Και δεσμεύεται να στηρίξει όλα τα δίκαια μέτρα που θα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν θα υπαγορεύονται από ευκαιριακές λογικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες».

Πηγή: antinews, http://www.antinews.gr/?p=27358

Σχόλια

  1. το μυαλο του απειλειτε και δεν το εχει παρει ειδηση ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.