Αφρικανέ, Αφρικανέ....


Είμαστε όλοι Αφρικανοί σύμφωνα με Αυστραλό επιστήμονα....

Η θεωρία ότι ο σύγχρονος άνθρωπος έχει τις ρίζες του στην Αφρική ενισχύεται κι απο μια νέα μελέτη, η οποία βασίζεται σε γενετικά δεδομένα. Οπότε δεν έχει πλέον σημασία να "σπάζετε το κεφάλι" σας για να βρείτε από πού "κρατά η σκούφια σας", γιατί η επιστημονική πραγματικότητα -κατά την έκφραση του καθηγητή Φίλιπ Μπάτερχαμ- είναι ότι είμαστε όλοι Αφρικανοί.
To γενεαλογικό δέντρο των Μελβουρνιωτών, μάς πληροφορεί, έχει τις ρίζες του στους νομάδες Αφρικανούς που ζούσαν στην ανατολική ακτή της μαύρης ηπείρου πριν από 60.000 χρόνια.
Αξίζει να παρακολουθήσουμε, έστω και σχηματικά, την "επιστημονική πραγματικότητα", όπως την ξεδιπλώνει μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας, ο καθηγητής Μπάτερχαμ, από το Τμήμα Γενετικής του Πανεπιστημίου Μελβούρνης: "Οι διαφορές μεταξύ ανθρώπων, στο επίπεδο του DNA είναι μόνο 0,1%. Αυτό αποδείχτηκε στη γενεαλογική έρευνα που ξεκίνησε το 2005, με αντικείμενο τη μελέτη της ανθρωπολογίας χρησιμοποιώντας τη γενετική. Είναι μια εξαιρετικά αξιόλογη έρευνα, παγκόσμιας εμβέλειας".
Στη Μελβούρνη, έλαβαν μέρος στην έρευνα 101 άτομα, μεταξύ των οποίων ο κυβερνήτης της Βικτώριας Ντέιβιντ ντε Κρέτσερ (David de Kretser) και ο ιερωμένος Τιμ Κοστέλλο (Tim Kostello). H έρευνα αποκαλύπτει ότι και οι δύο άντρες έχουν το χρωματόσωμα καταγωγής Υ, πράγμα που σημαίνει ότι οι πρόγονοί τους μετανάστευσαν από την Αφρική στην Ευρώπη περίπου πριν από 45.000 χρόνια.
Το μεγαλύτερο ποσοστό (47%) κατάγονται από τη Δυτική Ευρώπη, 7% από τη βορειοανατολική Ευρώπη, ενώ 5% από την κεντρική Ασία ή τη Ρωσία.
Ο επικεφαλής της έρευνας Σπένσερ Γουέλς είπε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά.
Ο καθηγητής Μπάτερχαμ χαρακτήρισε ευτυχή σύμπτωση το ότι η έρευνα έλαβε χώρα στη Μελβούρνη φέτος που συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη γέννηση του Δαρβίνου και 150 χρόνια από τη δημοσίευση του βιβλίου του "Η Καταγωγή του Ανθρώπινου Γένους".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο:
Κάτι θα ήξερε η Κα 'Εφη Σαρρή και έγραψε το τραγούδι "Ο ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ"....
Ακούστε το ..
http://www.youtube.com/watch?v=wmJwAAYe8G0

Σχόλια